Ένα υπέροχο ταξίδι στις λίμνες της Ιταλίας! Η μια πιο όμορφη από την άλλη

Ένα υπέροχο ταξίδι στις λίμνες της Ιταλίας! Η μια πιο όμορφη από την άλλη
Μπορεί ο Τζόρτζ Κλούνεϊ –και όχι µόνο– να έχει κάνει γνωστή την Como στα πέρατα του κόσµου, αλλά σας διαβεβαιώνουµε ότι η γειτονική µας χώρα έχει να σας αποκαλύψει και άλλες εκπληκτικής οµορφιάς λίµνες! 
Περιτριγυρισµένες από παραµυθένια τοπία µας καλούν για µια ξεχωριστή εξόρµηση και, µάλιστα, σε απόσταση αναπνοής από το Μιλάνο και το Μπέργκαµο! Ελάτε μαζί μας σε ένα υπέροχο ταξίδι στις λίμνες της Ιταλίας! Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ιταλία – Σε ποια μέρη θα ζήσεις dolce vita;

Λίµνη Como – Η κοσµοπολίτικη…Λίµνη Como, Ιταλία

Στα σύνορα µε την Ελβετία, σε απόσταση µόλις 84 χλµ. από το Μιλάνο, είναι µία από τις ωραιότερες και βαθύτερες της Ευρώπης. 
Περιτριγυρισµένη από βουνά, στις όχθες της θα δείτε πολυτελείς βίλες επωνύµων του διεθνούς jet set, καθώς η περιοχή είναι πόλος έλξης πολλών διασηµοτήτων. 
Τόσο η οµώνυµη πόλη όσο και οι γραφικές κωµοπόλεις και τα χωριά γύρω από τη λίµνη διατηρούν µια παραδοσιακή αίσθηση, που εναρµονίζεται ιδανικά µε το γοητευτικό φυσικό σκηνικό.
Highlight:

Μια βόλτα στο ηλιοβασίλεµα κατά µήκος της ακτής είναι µοναδική εµπειρία όπως και η επίσκεψη, αν έχετε χρόνο, στα αντιπροσωπευτικά δείγµατα του ιδιαίτερου αυτού τοπίου: την Bellagio, µια κατάφυτη µε κυπαρίσσια κωµόπολη, τη Varena µε τα στενά δροµάκια «φωλιασµένη» σε βράχο, τη Menaggio στη µέση περίπου της λίµνης, τη Lecco νοτιοανατολικά, αλλά και την Colico βόρεια.

Λίµνη Garda – Η επιβλητική…Λίµνη Garda Ιταλία

Ένα καρτ ποσταλικό τοπίο που κόβει την ανάσα… Είναι η µεγαλύτερη της Ιταλίας και βρίσκεται ανάµεσα στην Μπρέσια και τη Βερόνα, γεγονός που την καθιστά αξιοπρόσεκτα ποικιλόµορφη µε γνωστότερες πόλεις τις Sirmione και Riva. 
Η νότια πλευρά της χαρακτηρίζεται από χαµηλούς λόφους, ενώ στα βόρεια δεσπόζουν απότοµες, βραχώδεις ακτές. 
Φηµίζεται για τα θεµατικά πάρκα της (Gardaland), ενώ θεωρείται και εκπρόσωπος του πολιτιστικού πλούτου της χώρας µε σηµαντικά αξιοθέατα όπως το κάστρο Rocca Scaligera στη Sirmione –χτισµένο τον 12ο αιώνα– και το µεσαιωνικό Scaliger στην ίδια πόλη. 
Εκτός αυτών είναι ιδανικός τόπος για τους λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων, προσφέροντας πληθώρα σπορ όπως windsurfing, κανό και ποδηλασία βουνού!
Highlight:

Το salmo carpio –στα ιταλικά carpione (καρπιόνε)– είναι ένα σπάνιο είδος σολοµόµορφου ψαριού, το οποίο ζει µόνο στην Γκάρντα. Έχουν γίνει προσπάθειες στο παρελθόν να εισαχθεί και σε άλλες λίµνες της Ιταλίας, αλλά δεν πέτυχαν.

Λίµνη Iseo – Το άγνωστο διαµάντι…Λίµνη Iseo Ιταλία

Ένα πανέµορφο «µυστικό» της βόρειας Ιταλίας είναι η µυστηριακή, σχεδόν, λίµνη Iseo µε κεντρική πόλη την οµώνυµη. Ένα ήσυχο, γαλήνιο µέρος µε αµπελώνες ανάµεσα σε βουνά και µε ιστορικά µοναστήρια. 
Το Monte Isola είναι το µεγαλύτερο νησί λίµνης στην Ευρώπη, η πόλη Lovere είναι ιδιαίτερα γραφική µε πλακόστρωτα καλντερίµια και παραδοσιακά σπίτια, ενώ υπάρχουν και ειδυλλιακά ψαροχώρια που προσφέρονται για µοναδικές εξερευνήσεις! 
Στο χωριό Zone θα θαυµάσετε τις εντυπωσιακές βραχώδεις πυραµίδες, ενώ η Franciacorta, µια λοφώδης περιοχή στα νοτιοανατολικά, παράγει τον καλύτερο αφρώδη οίνο της χώρας!
Highlight:

Εδώ θα έχετε την ευκαιρία για δραστηριότητες όπως πεζοπορία και ποδηλασία βουνού. Η Via Valeriana, µάλιστα, είναι µια δηµοφιλής, υπέροχη διαδροµή µέσα από ελαιώνες και αµπέλια.

Λίµνη Maggiore – To πράσινο καταφύγιο…


Λίµνη Maggiore, Ιταλία

Στα σύνορα της Ιταλίας µε την Ελβετία, στις νότιες Άλπεις, συναντάµε τη θαυµάσια Maggiore, τη δεύτερη µεγαλύτερη λίµνη της χώρας. 
Αν και παλαιότερα αποτελούσε αγαπηµένο θέρετρο για την ευρωπαϊκή αριστοκρατία, σήµερα είναι ένα ήσυχο µέρος, που συνδυάζει τα αξιοθέατα µε δραστηριότητες όπως το περπάτηµα και η ποδηλασία βουνού. 
Οι πόλεις Stresa και Pallanza στις όχθες της είναι εντυπωσιακές, ενώ το βόρειο τµήµα «κινείται» σε πιο χαλαρούς ρυθµούς µε τα ωραία παραλίµνια χωριά του, όπως το Cannero και το Cannobio.
Highlight:

Το Isola Bella είναι ένα έξοχο νησάκι µε το εκπληκτικό µπαρόκ παλάτι των Βοροµαίων και τους ολάνθιστους κήπους! Από την πόλη Intra θα πάρετε το ferry boat (Laveno-Intra) και σε 30’ περίπου θα φτάσετε εκεί.

Λίµνη Orta – Η σαγηνευτική…Λίµνη Orta Ιταλία

Βρίσκεται κοντά στα σύνορα µε την Ελβετία και είναι ελάχιστα γνωστή, αν και πρόκειται για µία από τις πιο θελκτικές που έχετε δει ποτέ! Το µεσαιωνικό χωριό της Orta San Giulia είναι πανέµορφο µε τα στενά πλακόστρωτα δροµάκια του και την πλατεία µε τη συναρπαστική θέα στη µαρίνα.
Highlight:

Το νησάκι San Giulio µέσα στη λίµνη, που µοιάζει σαν να έχει βγει από παραµύθι, µε πιο διάσηµο κτήριό του τη θαυµάσια οµώνυµη βασιλική εκκλησία.Tip: Από την Piazza Motta θα πάρετε το ferry boat και σε περίπου 1 ώρα θα βρεθείτε εκεί.

Tips:
  1. Προτιµήστε από το αεροδρόµιο του Μιλάνου ή εκείνο του Μπέργκαµο να νοικιάσετε αυτοκίνητο για να φτάσετε στα χωριά και τις πόλεις περιµετρικά των λιµνών. Ναι µεν υπάρχουν τρένα από τους κεντρικούς σταθµούς των πόλεων αυτών –καθώς και από µικρότερους στους παραλίµνιους οικισµούς για τη µεταξύ τους σύνδεση– και πολλοί τρόποι µετακίνησης κυρίως προς τη λίµνη Como, αλλά είναι σαφώς πιο εύκολο και άνετο να κινηθείτε µε αυτοκίνητο, προκειµένου να περιηγηθείτε στις ευρύτερες περιοχές και να κάνετε στάση όπου επιθυµείτε. 
Επίσης, η τιµή για ενοικίαση, ειδικά αν το έχετε φροντίσει πριν φτάσετε, είναι σχετικά χαµηλή (από €38/ηµέρα περίπου) µε παραλαβή από το αεροδρόµιο του Μπέργκαµο ή του Μιλάνου.

Αν, πάλι, το ταξίδι σας έχει τελικό προορισµό µία από αυτές τις δύο πόλεις, σας προτείνουµε να µη χάσετε την ευκαιρία ενός daily trip σε κάποια από αυτές τις µαγευτικές τοποθεσίες της βόρειας Ιταλίας.

Πηγή: Icons Travellers
Φωτογραφίες: Shutterstock

epirusblog.gr
5 of 5
Ένα υπέροχο ταξίδι στις λίμνες της Ιταλίας! Η μια πιο όμορφη από την άλλη
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8969097896477015200
item