Μητσοτάκης: Η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ ενισχύει την αξιοπιστία της χώρας

Μητσοτάκης: Η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ ενισχύει την αξιοπιστία της χώρας

«Κίνηση που ενισχύει την αξιοπιστία της χώρας και βελτιώνει τους δείκτες βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους» αποκαλεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης το αίτημα που κατέθεσε επίσημα η Αθήνα για την πρόωρη αποπληρωμή του ακριβού μέρους του δανείου από το ΔΝΤ.

Όπως σημειώνει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του στο twitter με το ελληνικό αίτημα προς το Ταμείο η κυβέρνηση υλοποιεί μια ακόμα υπόσχεσή της. 

«Σήμερα η Ελλάδα κατέθεσε αίτημα για πρόωρη αποπληρωμή του ακριβού μέρους του δανείου της χώρας από το ΔΝΤ. 

Η κίνηση αυτή ενισχύει την αξιοπιστία της χώρας, βελτιώνει τους δείκτες βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και εξοικονομεί πόρους για το Ελληνικό Δημόσιο» αναφέρει χαρακτηριστικά. «Το είπαμε το κάναμε» επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης. 

Τη θεαματική αποκλιμάκωση της απόδοσης του ελληνικού 10ετούς ομολόγου προκάλεσε η είδηση για το αίτημα πρόωρης εξόφλησης μέρους των δανείων που έχει λάβει η χώρα μας από το Ταμείο. 

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προεξοφλούνται δάνεια υψηλού κόστους, ετήσιου επιτοκίου 4,91%, όταν τόσο το τρέχον κόστος δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου για 10-ετή διάρκεια όσο και το μέσο κόστος εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους διαμορφώνονται κοντά στο 1,6%.


Σήμερα η Ελλάδα κατέθεσε αίτημα για πρόωρη αποπληρωμή του ακριβού μέρους του δανείου της χώρας από το ΔΝΤ. Η κίνηση αυτή ενισχύει την αξιοπιστία της χώρας, βελτιώνει τους δείκτες βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και εξοικονομεί πόρους για το Ελληνικό Δημόσιο.

Προβολή εικόνας στο Twitter

332 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
epirusblog.gr
5 of 5
Μητσοτάκης: Η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ ενισχύει την αξιοπιστία της χώρας
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8043361759091955773
item