Γιάννενα: Εντυπωσιασμένος από την πορεία των εργασιών στην ΑΡΧΑΙΑ ΔΩΔΩΝΗ ο Κ. Μητσοτάκης

Γιάννενα: Εντυπωσιασμένος από την πορεία των εργασιών στην ΑΡΧΑΙΑ ΔΩΔΩΝΗ ο Κ. Μητσοτάκης
Ο Πρωθυπουργός περιηγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο και ενημερώθηκε για τα έργα αποκατάστασης από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ήπειρο, όπου ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε από την αρμόδια υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη για τα έργα αποκατάστασης της αρχικής μορφής του μνημείου.
Πρόκειται για χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας και προστασίας ιστορικών μνημείων.
Ο κ. Μητσοτάκης, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πρόοδο, την ταχύτητα, αλλά και τον τρόπο εκτέλεσης των εργασιών συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης.
Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, ο δήμαρχος Δωδώνης Χρ. Ντακαλέτσης και στη συνέχεια για μία περίπου ώρα, ο πρωθυπουργός περιηγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο, όπου ενημερώθηκε διεξοδικά για την πορεία των εργασιών.
Ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε στις κερκίδες του θεάτρου, όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους, στους οποίους απένειμε τα συγχαρητήρια για την εξαιρετική και επίπονη δουλειά που κάνουν.
Ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών και επισκέφθηκε το εργαστήριο αποκατάστασης που έχει στηθεί μπροστά από το θέατρο, ενδιαφέρθηκε δε, για τη διαδικασία συντήρησης και αποκατάστασης.
Ρώτησε, ακόμη, για το αν λειτούργησε φέτος το θέατρο στο οποίο έγιναν κατά την τρέχουσα χρονιά 11 παραστάσεις.
Τέλος, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου. Κάποιοι από αυτούς ήταν παλαιοί συμμαθητές, που επέλεξαν το συγκεκριμένο χώρο για τη συνάντησή τους, επιλογή την οποία επιβράβευσε ο κ. Μητσοτάκης.
Το έργο «Συντήρηση, αποκατάσταση, ανάδειξη του θεάτρου και των άλλων μνημείων του Ιερού της Δωδώνης – Φάση Α’», έχει ενταχθεί με προϋπολογισμό 5.000.000 ευρώ, στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 και αποτελεί οργανική συνέχεια των επεμβάσεων που πραγματοποιούνται στο χώρο και τα μνημεία του, ήδη από τις αρχές του 2000.
Πρόκειται για έργο, με ιδιαίτερες τεχνικές απαιτήσεις, στο οποίο εφαρμόζονται καινοτόμες πρακτικές, με υποδειγματική μεθοδολογία, χαρακτηριστικά για τα οποία η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού (Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων) έλαβε ιδιαίτερα θετικά σχόλια από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εντυπωσιασμένος από την πορεία των εργασιών στην ΑΡΧΑΙΑ ΔΩΔΩΝΗ ο Κ. Μητσοτάκης
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2523830595367275031
item