Πρέβεζα: Άριστη η συνεργασία πυροσβεστικής, Λ.Ε.Κ και Δήμου Πρέβεζας

Πρέβεζα: Άριστη η συνεργασία πυροσβεστικής, Λ.Ε.Κ και Δήμου Πρέβεζας
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι πιλότοι των πυροσβεστικών εναέριων μέσων, η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων και ο Δήμος Πρέβεζας, απέδειξαν ότι με τη συνεργασία μπορούν να αντιμετωπιστούν και οι πιο δύσκολες καταστάσεις.


Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή της Αρχαίας Νικόπολη, ήταν πολύ δύσκολη από όλες τις απόψεις. 

Οι δυνατοί άνεμοι έκαναν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων πάρα πολύ δύσκολο, γεγονός που μας μετέφερε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου κ. Βασίλης Βραστος, ο οποίος βρέθηκε θεσμικά σήμερα στην Πρέβεζα, όπου συναντήθηκε με τον Γραμματέας της Ένωσης κ. Ζωή Μαργέλη και τον ταμεία κ. Ντίνο Κωνσταντή.

Ο κ. Βραστος συναντήθηκε επίσης με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας  κ. Αθανάσιο Μικρούλη τον οποίο και ευχαρίστησε για την ορθή διαχείριση του συμβάντος και του προσωπικού, τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελο Ροπόκη, τον Αντιδήμαρχο Ζαλόγγου κ. Γιώργο Σαριάνογλου και συνομίλησε με το μέλος της Λ.Ε.Κ Νομού Πρέβεζας κ. Αθανάσιο Κοτσαρίνη, ενώ ως πρόεδρος της Ένωσης στάθηκε αρωγός στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων προσφέροντας νερά στους συναδέλφους του, οι οποίοι επιχειρούσαν για περισσότερες από 2 ώρες στο πύρινο μέτωπο της Αρχαίας Νικόπολης.



Μιλώντας ο κ. Βραστος ανέλυσε πως ,η άψογη συνεργασία του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου με τους αντιδημάρχους του και τις πυροσβεστικές δυνάμεις απέτρεψαν τα χειρότερα, ενώ τόνισε πως η βοήθεια που πρόσφερε ο Δήμος Πρέβεζας στις προσπάθειες πυρόσβεσης, σε συνδυασμό με την συνδρομή των εθελοντών και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν για ακόμα μία φορά οι Πυροσβέστες της Ηπείρου, ήταν καθοριστικής σημασίας για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.



Για πρώτη φορά, όπως μας μετέφεραν πυροσβέστες, ο Δήμος Πρέβεζας ήταν παρων καθολη την διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης και συνεδραμε με μηχανήματα, ενώ μαζί με τον αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας κ. Ευάγγελο Ροποκη και τον Αντιδήμαρχο Ζαλόγγου κ. Γιώργο Σαριανογλου,  στο συμβάν συνεδραμαν τόσο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Καραμανιδης, όσο και οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Ακριβης, Γιάννης Δαρδαμάνης και Νίκος Παγγες.


Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου εδώ και χρόνια αποδεικνύει πως η συνδικαλιστική της δράση δεν περιορίζεται στα συλλαλητήρια και τα υπομνήματα, αλλά στην πραγματική συνεργασία με τους φορείς με στόχο το καλό των υπαλλήλων αλλά και των πολιτών.  

Για αυτό προγραμματίστηκε μετά το τέλος της αντιπυρικής περιόδου συνάντηση των μελών της Ένωσης με τον Δήμαρχο Πρέβεζας και τους αντιδημάρχους για να συζητήσουν το θέμα της πρόληψης.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Άριστη η συνεργασία πυροσβεστικής, Λ.Ε.Κ και Δήμου Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 241626764609932790
item