Γιάννενα: Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας

Γιάννενα: Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας
Η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων συνεχίζει την υλοποίηση των εκπαιδευτικών της δράσεων κατά το σχολικό έτος 2019-20, για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, στηρίζοντας την εκπαιδευτική διαδικασία, από το Δημοτικό έως και το Λύκειο.
Κατά τη φετινή σχολική χρονιά, λόγω μη επίλυσης των τεχνικών προβλημάτων στο κτήριο της Βιβλιοθήκης, τα προγράμματα, τα οποία σχεδιάζονται αποκλειστικά από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Δράσεων & Εκδηλώσεων της «Βιβλιοθήκης Γνώσης και Συναισθημάτων» της Ζωσιμαίας θα υλοποιηθούν μέσω της Κινητής Βιβλιοθήκης.
ΝΕΟ! Πρόγραμμα (σχ. έτος 2019-20)
«Εάν η αγάπη δεν είχε λόγια» (κατάλληλα διαμορφωμένο για παιδιά Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου)
Μπορεί να υπάρξει ιστορία χωρίς λόγια;
Τα πράγματα είναι πάντα όπως φαίνονται;
Είμαστε ανοιχτοί στο διαφορετικό και το απρόβλεπτο;
Μία αλληγορική, πολυεπίπεδη ιστορία για την υπέρβαση των στερεοτύπων (χαρακτήρων, σχέσεων, συμπεριφορών), το δικαίωμα της επιλογής αλλά και τη δύναμη της αγάπης.
Με αφορμή το βιβλίο της BéatriceRodriguez “Η αρπαγή της κότας» (Εκδόσεις Ηλίβατον, 2008), ο κάθε μαθητής θα γίνει ο ίδιος συγγραφέας, με οδηγό τη φαντασία του!
 «Ο δικός μας Όλυμπος» (Γ’ Δημοτικού κ.εξ.).
Οι δώδεκα Ολύμπιοι Θεοί συστήνονται στους μικρούς μας φίλους. Ονόματα, ιδιότητες, παραστάσεις στις διάφορες μορφές της τέχνης και τα σύμβολά τους τότε και τώρα. Παιχνίδια γνώσης και με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Απαραίτητη η γνωριμία με τον Δωδωναίο Δία και τη σύζυγό του Διώνη που λατρεύονταν στο αρχαιότερο Μαντείο του Ελλαδικού χώρου στη Δωδώνη.
«Η ΖΩσιμαία αποκαλύπτεται στα παιδιά»
(δράση διαμορφωμένη αναλόγως της βαθμίδας εκπαίδευσης από Ε’ Δημοτικού-Α’ Γυμνασίου), στοχεύει στη γνωριμία των μαθητών με την ιστορική Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη που λειτουργεί περίπου δύο αιώνες, τους χώρους και τους τρόπους αναζήτησης και εντοπισμού πληροφοριών στο έντυπο και ηλεκτρονικό της υλικό, τους τρόπους οργάνωσης μιας σύγχρονης  βιβλιοθήκης, τις υπηρεσίες που προσφέρει και τους θησαυρούς της πολιτιστικής κληρονομιάς που διαφυλάσσει τόσα χρόνια τώρα σαν μια άλλη «κιβωτός γνώσης και πολιτισμού».
Όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις ισχύουν για το σχολικό έτος 2019-20 και θα διαρκέσουν έως το τέλος της χρονιάς.
Οι επισκέψεις θα γίνονται από την Κινητή μας Βιβλιοθήκη προγραμματισμένα, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στη Γραμματεία της Βιβλιοθήκης,  κατά το πρωινό ωράριο λειτουργίας της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα έως και Παρασκευή 8:00- 14:00). 
Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο 2651 0 72863 ή να αποστέλλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  zosimaialib@sch.gr, προκειμένου να καθοριστεί η ημέρα και ώρα επίσκεψης.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2651 0 72863 (κα Αρετή Λαγού, υπεύθυνη εκπαιδευτικός), στην ιστοσελίδα της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης (zosimaialib.sch.gr) .
 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7786194283231028252
item