Γιάννενα: Δεύτερη ευκαιρία στην εκπαίδευση και στη ζωή

Γιάννενα: Δεύτερη ευκαιρία στην εκπαίδευση και στη ζωή

Εξήντα νέους μαθητές πρόκειται να δεχθεί φέτος το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, που λειτουργεί εδώ και 17 χρόνια στα Γιάννενα, προσφέροντας σε ενήλικες μια δεύτερη ευκαιρία στην εκπαίδευση αλλά και στη ζωή.

Οι μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας μπορούν να λάβουν το απολυτήριο Γυμνασίου, που για διάφορους λόγους, δεν απέκτησαν, αλλά ακόμη και να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Μάλιστα, απόφοιτοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας είναι πλέον φοιτητές του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπως ανέφερε η Διευθύντρια Καίτη Σεντελέ, με αφορμή την έναρξη των εγγραφών, που συνεχίζονται μέχρι τέλη Σεπτέμβρη.
Η διευθύντρια, μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς βρέθηκαν το πρωί στο κέντρο της πόλης προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες για Την ύπαρξη και λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, αλλά και το πρόγραμμα σπουδών, που είναι ευέλικτο και προσαρμόζεται στις ανάγκες, δυνατότητες και δεξιότητες των μαθητών.
Μεταξύ αυτών και η 80χρονη Βασιλική Λαμπρίδη, μαθήτρια στο δεύτερο έτος του Σ.Δ.Ε., η οποία κάλεσε όλους όσοι ενδιαφέρονται να μη το σκεφτούν δεύτερη φορά. ¨όπως σημείωσε, η ίδια, μετά την ανατροφή παιδιών και εγγονιών, βρήκε στο Σχολείο όχι μόνο μια ευκαιρία να αποκτήσει γνώσεις, αλλά και να ξεφύγει από το σπίτι. 
«Μαθαίνω ένα σωρό νέα πράγματα, ενώ παράλληλα περνάω ευχάριστα την ώρα μου εκτός σπιτιού», ανέφερε τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό και για τους νεότερους να αποκτήσουν το απολυτήριο, που θα τους βοηθήσει στην ζωή τους.
Η φετινή χρονιά πάντως ξεκινά θετικά για το Σ.Δ.Ε. καθώς, όπως ανέφερε η κ. Σεντελέ έχουν ήδη τοποθετηθεί τέσσερις εκπαιδευτικοί από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, θα τοποθετηθούν οι αναπληρωτές μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου. 
«Ελπίζω να έχουμε θετική πορεία και στη χρηματοδότηση, στην οποία είχαμε προβλήματα τα προηγούμενα χρόνια», σημείωσε, προσθέτοντας πως ένα μεγάλο κόστος αφορά στα αναλώσιμα.
Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά, 4.30 μ.μ. με 8.30 μ.μ. στο Σ.Δ.Ε. (Κωνσταντινουπόλεως 1, πάνω από το Μουσικό Σχολείο), ενώ  αν δεν καλυφθεί ο αριθμός μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, θα παραταθούν έως τα μέσα Οκτώβρη.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Δεύτερη ευκαιρία στην εκπαίδευση και στη ζωή
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8996154808138238906
item