Άρτα: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΑΣ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ



Άρτα: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΑΣ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΜε σύνθημα "Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα τη συλλογική οργάνωση και τους αγώνες των εργαζομένων", το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας καλεί όλους σε απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί...
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους απεργοκτόνους νόμους που έφερε το 2018, βαθαίνοντας την επίθεση.

Με τις τροπολογίες που ετοιμάζει για το «ηλεκτρονικό μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων και συνδικαλιστών», την «ηλεκτρονική ψηφοφορία» για την  απεργία στοχεύει να απονευρώσει τα σωματεία από κάθε συλλογική λειτουργία, καταργώντας ουσιαστικά τα καταστατικά τους και ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για το φακέλωμα της συνδικαλιστικής δράσης και διεκδίκησης. 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως λίγες ημέρες πριν ψήφισε σχετικό νομοσχέδιο με αφορμή δήθεν την προστασία των προσωπικών δεδομένων το οποίο εξασφαλίζει την δυνατότητας παρακολούθησης των εργαζομένων, συλλογής στοιχείων για αυτούς από τους εργοδότες με διάφορα προσχήματα

Να μην περάσει το σχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. να βάλει τη συνδικαλιστική δράση στο γύψο!

Η κυβερνητική παρέμβαση αποτελεί στην ουσία, μορφή καταστολής του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος. Για εμάς είναι μάχη για την ύπαρξη των συνδικάτων! 

Την ώρα που ακόμα και η ίδια η κυβέρνηση αποφασίζει και νομοθετεί ενώ αποτελεί το 40% του 58% του εκλογικού σώματος για τους εργαζόμενους και τα σωματεία απαιτεί καθολική συμμετοχή σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες και πλήρες φακέλωμα για όποιον συμμετέχει!

Η κυβέρνηση υλοποιώντας τους πόθους του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων, θέλει να τελειώνει μία και καλή με οποιαδήποτε οργανωμένη φωνή.

Θέλουν τον κάθε εργαζόμενο αποκομμένο, να μη συμμετέχει ενεργά σε συλλογικές διαδικασίες. Να αποφασίζουν άλλοι για αυτόν, για ζητήματα που τον αφορούν, χωρίς να είναι παρών. Να βρίσκεται μακριά και έξω από τις συλλογικές συζητήσεις!

Η στήριξη στην πολιτική «Νόμος και Τάξη», στην καταστολή των αγώνων που δίνει η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ πρέπει να βρει απάντηση με την αγωνιστική στάση από όλους τους εργαζομένους, τίμιους συνδικαλιστές και συνδικάτα.

Καμία ανοχή στην κρατική-εργοδοτική παρέμβαση στα συνδικάτα!

Το ήδη περίπλοκο και ασφυκτικό πλαίσιο για να είναι νόμιμη η απεργία στα δικαστήρια πλέον γίνεται ανυπέρβλητο εμπόδιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία το 90% βγαίνουν παράνομες και καταχρηστικές. 

Δεν τους αρκεί! Ο στόχος είναι το 100% των απεργιών να βγαίνουν παράνομες, οι αγωνιστές να διώκονται και τα σωματεία να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος.

Να απαντήσουμε αγωνιστικά και απεργιακά στη βρώμικη επιχείρηση της κυβέρνησης να παρέμβει ωμά στη δράση και τη λειτουργία των συνδικάτων, στο δικαίωμα στην απεργία!

Στην ουσία ομολογούν πως μπροστά στα μέτρα και την επίθεση που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, θέλουν να “δέσουν το γάιδαρό τους”, δηλαδή να αφοπλίσουν το οργανωμένο αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα και να το πετάξουν στην άκρη.
Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο!

Τα συνδικάτα έχουν καταστατικά! Με βάση αυτά αποφασίζουν. Με βάση αυτά παλεύουν, οργανώνουν την πάλη τους, τις μορφές αγώνα. Δε λογοδοτούν στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις τους. Λογοδοτούν στα μέλη τους, στους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Παίρνουμε απόφαση απεργιακής απάντησης όποτε τολμήσει η κυβέρνηση να παρέμβει ωμά στη δράση και τη λειτουργία των συνδικάτων, στο δικαίωμα στην απεργία!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ"
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΑΣ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 2515474392973169561
item