Πρέβεζα: Αντιδράσεις προκάλεσε η απομάκρυνση των κάδων από την παραλία της Πρέβεζας

Πρέβεζα: Αντιδράσεις προκάλεσε η απομάκρυνση των κάδων από την παραλία της Πρέβεζας
Δεν πρόλαβε καλά – καλά να εφαρμοστεί το μέτρο απομάκρυνση των κάδων από την παραλία της Πρέβεζας και ήδη άρχισαν να εκφράζονται οι πρώτες αντιδράσεις, οι οποίες αποτυπώθηκαν και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου.

Το θέμα τέθηκε από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Σταύρο Αμάραντο, ο οποίος στην τοποθέτηση του παραδέχθηκε μεν ότι το μέτρο αυτό ουσιαστικά απελευθερώνει από τους κάδους το Ιστορικό Κέντρο και την παραλία, σημείωσε δε ότι δημιουργεί προβλήματα.


Απευθυνόμενος στον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Ευάγγελο Ροπόκη ο κ. Αμάραντος είπε «Ουσιαστικά απελευθέρωσες από τους κάδους το Ιστορικό Κέντρο και την παραλία. 

Αυτό δημιουργεί κάποια προβληματάκια, γιατί ναι μεν τα μαγαζιά, η εστίαση, καφε μπαρ κτλ και κάδους είχαν από πριν και σίγουρα είναι μία απόφαση που τους διευκολύνει αδιαμφισβήτητα, αλλά από την άλλη πλευρά και στο ιστορικό κέντρο και κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν και σπίτια, υπάρχουν και γραφεία, υπάρχουν και δημόσιοι οργανισμοί. 

Δηλαδή υπάρχει μία σειρά κόσμος (…) Με ποια μελέτη, με ποια λογική μεταφέρθηκαν οι κάδοι, ο ένας βρέθηκε στο τελωνείο, ο άλλος στο κάστρο στον Άγιο Ανδρέα. Ένας χώρος που διαχρονικά μιλάμε εδώ μέσα για την ανάγκη αναβάθμισης. 

Σίγουρα δίνει κάποιες ανάσες ως αναφορά την καλοκαιρινή σεζόν στα μαγαζιά της εστίασης, από εκεί και ύστερα η παγίωση αυτής της κατάστασης δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα σε μια σειρά άλλου κόσμου. Εγώ θεωρώ ότι αυτή η απόφαση θα έπρεπε να συνυπολογίσει όλους τους παράγοντες και τα όποια βήματα να γίνουν σταδιακά.

Παράδειγμα η πλειοψηφία των παραλιακών πόλεων έχει καθιερώσει την μέθοδο της υπογειοποίησης, η οποία και αισθητικά ταιριάζει και ζητήματα υγείας μπορεί να αντιμετωπίσει κτλ. Υπάρχει κάποια μελέτη στα χαρτιά, υλοποιείς κάποια μελέτη ή αυτοβούλως πήρες την πρωτοβουλία και απομάκρυνες τους κάδους;»

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Ευάγγελος Ροπόκης απαντώντας στον κ. Αμάραντο τόνισε ότι είχε προηγηθεί απόφαση από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και είχαν απομακρυνθεί κάποιοι κάδοι από την παραλία κρίνοντάς την σωστή. 

Υπογράμμισε όμως ότι τότε δημιουργήθηκε πρόβλημα καθώς συγκεντρώθηκαν 4 κάδοι στο περίπτερο στην κάθοδο του ΟΤΕ, κάτι που όπως είπε, δεν έχει λογική. «Δεν είναι δυνατόν κάποιος να έχει πέντε κάδους μπροστά στο μαγαζί του και άλλος κανέναν, από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα. Έχουμε τουρισμό δεν πρέπει να είναι κανένας κάδος στην παραλία. 

(…)  Σίγουρα το θέμα όπως το βάλατε είναι και οι οικίες όπως αναφέρατε.Θα το δούμε ξανά το θέμα, που μπορούμε να προσθέσουμε ένα κάδο. Μην ξεχνάτε πως ο καθένας άφηνε ανεξέλεγκτα τα σκουπίδια χωρίς να τον ενδιαφέρει ο διπλανός του. 

Αν θέλετε έχω πρόταση να πάρουν όλοι από έναν κάδο …» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ροπόκης ο οποίος απαντώντας επόμενη ερώτηση του κ. Αμάραντου για τον αν προτίθεται η Δημοτική Αρχή να «παγιώσει» το μέτρο με κάποιες μικροάλλαγές απάντησε καταφατικά.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Αντιδράσεις προκάλεσε η απομάκρυνση των κάδων από την παραλία της Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 3785136009310552821
item