Σταβάνγκερ: Μία πόλη που θα σας μαγέψει όλες τις εποχές του χρόνου

Σταβάνγκερ: Μία πόλη που θα σας μαγέψει όλες τις εποχές του χρόνου
Το Σταβάνγκερ είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας και είναι γνωστή και ως «Πρωτεύουσα του πετρελαίου της Ευρώπης». 
Περιτριγυρισμένο από όμορφα φιόρδ, βουνά και μακριές, λευκές παραλίες, διαθέτει επίσης μια εντυπωσιακή ποικιλία από μουσεία και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Πόλη Stavanger, Νορβηγία
Αν βρεθείτε στη Νορβηγία, ανακαλύψτε και τα νησιά Lofoten, που τα χαρακτηρίζουν ως ένα από τα ωραιότερα μέρη του πλανήτη!
Η περιοχή Σταβάνγκερ, φημισμένη για τα πολλά φυσικά αξιοθέατα και τα παλιά ξύλινα σπίτια της, βρίσκεται στο ραντάρ σχεδόν όλων των επισκεπτών της Νορβηγίας. 
Εδώ μπορείτε να εξερευνήσετε γραφικά αξιοθέατα όπως το Lysefjord, την παραλία Sola και το περίφημο γκρεμό Preikestolen (The Pulpit Rock).
The Pulpit Rock Νορβηγία
Το Σταβάνγκερ είναι και πανεπιστημιούπολη. Πολλές διαφορετικές εθνικότητες προσελκύονται στην περιοχή, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά διεθνή προορισμό.
Αν και το Σταβάνγκερ είναι μια συνεχώς εξελισσόμενη πόλη, η περήφανη ιστορία της ξεχωρίζει. Το παλιό Σταβάνγκερ διαθέτει τον καλύτερο διατηρημένο ξύλινο οικισμό της Ευρώπης με περισσότερα από 170 λευκά ξύλινα σπίτια.

Δραστηριότητες και αξιοθέατα

Τα φυσικά αξιοθέατα, τα καινοτόμα μουσεία και οι πολυτελείς κουζίνες, καθιστούν το Σταβάνγκερ έτοιμο να σας προσφέρει αξέχαστες διακοπές.
Σταβάνγκερ: Πρωτεύουσα του πετρελαίου της Ευρώπης
Στο κέντρο της πόλης μπορείτε να φτάσετε στα περισσότερα αξιοθέατα με τα πόδια. Κάντε μια στάση σε μερικά από τα πολλά μουσεία της πόλης, όπως το Νορβηγικό Μουσείο Πετρελαίου και το Μουσείο Τέχνης.
Οι ποικίλες μυρωδιές του κέντρου της πόλης προέρχονται από ένα αυξανόμενο αριθμό διαφορετικών κουζινών, όπως τα εστιατόρια, με αστέρι Michelin, RE-NAA και Sabi Omakase.
Στην περιοχή, θα βρείτε επίσης φεστιβάλ φαγητού και ποτού, με το Gladmatfestivalen τον Ιούλιο ως το μεγαλύτερο του είδους του.
Σταβάνγκερ θάλασσα
Συνδυάστε την αστική ζωή του Σταβάνγκερ με τη γειτονική πόλη Sandnes, κάνοντας πεζοπορία και παρακολουθώντας την εκπληκτική θέα από το Preikestolen, ή κάντε surfing στις λευκές αμμώδεις παραλίες κατά μήκος της ακτής.
Σταβάνγκερ Χριστούγεννα
Tip: Το χειμώνα τα ξύλινα λευκά σπίτια σε συνδυασμό με το χιόνι δημιουργούν μία παραμυθένια ατμόσφαιρα!
epirusblog.gr
5 of 5
Σταβάνγκερ: Μία πόλη που θα σας μαγέψει όλες τις εποχές του χρόνου
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3738377531427872568
item