Αλέξανδρος Αγγλούπας: Καταδικάστηκε για τον πυροβολισμό στη Γωγώ Φαρμάκη

Αλέξανδρος Αγγλούπας: Καταδικάστηκε για τον πυροβολισμό στη Γωγώ Φαρμάκη
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών μετά από μια σύντομη ακροαματική διαδικασία, καταδίκασε τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Αγγλούπα, σε 3 χρόνια φυλάκιση για τον πυροβολισμό στην Γωγώ Φαρμάκη το 2011.
Τα αδικήματα ήταν η απόπειρα ανθρωποκτονίας και η παράνομη οπλοχρησία.
Το δικαστήριο του αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά και τη συνδρομή του άρθρου 44 παρ 3 του Ποινικού Κώδικα για την προσπάθεια του μετά τον πυροβολισμό να ανατρέψει το αποτέλεσμα της πράξης του. Πρωτόδικα ο Αλέξανδρος Αγγλούπας είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών και έξι μηνών.
Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την καταδίκη του επιχειρηματία υποστηρίζοντας ωστόσο ότι προσπάθησε να ανατρέψει το αποτέλεσμα της πράξης του. «Το μόνο που θέλω να πω είναι δυο λόγια για το όπλο. 
Δέχομαι ότι ειρήνευσαν οι σχέσεις, δέχομαι τις αντικρουόμενες καταθέσεις και κρατώ όσα ειπώθηκαν σήμερα. Αλλά η εξέταση του όπλου έδειξε ότι ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. 
Θεωρώ ενδεχόμενο το δόλο του κατηγορουμένου αλλά δέχομαι και τον ισχυρισμό του άρθρου 44 παρ.3 περί υπαναχώρησης, τον οποίο προτείνω να γίνει δεκτός από το δικαστήριο», τόνισε η εισαγγελέας, προτείνοντας ουσιαστικά είτε να κριθεί ατιμώρητη η απόπειρα -όπως ορίζει το σχετικό άρθρο- είτε να δοθεί μικρότερη ποινή εξαιτίας της έμπρακτης μετανοίας που έδειξε ο δράστης, ο οποίος προσπάθησε να εμποδίσει την επέλευση του αποτελέσματος της πράξης του.
Προηγήθηκε η απολογία του επιχειρηματία ενώπιον του Δικαστηρίου. Ο Αλέξανδρος Αγγλούπας περιέγραψε στο Δικαστήριο τον καυγά που είχε με την την τότε σύντροφο του Όλγα Φαρμάκη που οδήγησε στον πυροβολισμό της αδελφής της το μοιραίο βράδυ του Νοεμβρίου του 2011. 
«Με έτρωγε ο τσακωμός μας και δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Την ξαναπήρα στις 6 το πρωί και δεν απαντούσε. Πήρα το αυτοκίνητο έφτασα στο παλαιό Φάληρο περί τις 6.20. Θα έπαιρνα περί τις 10.000 ευρώ για να πληρώσω στη δουλειά. 
Δυστυχώς μου είχε γίνει συνήθεια να παίρνω το όπλο μαζί μου, το έβαζα σε μια ζώνη στη μέση σε μια θήκη ανάμεσα στη ζώνη και το παντελόνι, το είχα 2-3 χρόνια , το έφερα μαζί μου τακτικά. 
Ήθελα να τα βρω μαζί της ήμουν εκνευρισμένος έφτασα βάραγα το κουδούνι φώναζα «Όλγα άνοιξε μου» και μετά από λίγα λεπτά ήρθε μου άνοιξε μου έλεγε μην φωνάζεις με κάνεις ρεζίλι. 
Μπήκαμε αρχίσαμε έντονο διάλογο είδα δεν μπορούσαμε να βγάλουμε άκρη της λέω δώσε μου το σκυλί να φύγω μου λέει όχι δεν θα πάρεις το σκυλί, ήθελα να περάσει το δικό μου τελικά την έπεισα, πήγε πάνω το είπε στη Γεωργία και η Γεωργία είπε όχι», ανέφερε ο κατηγορούμενος.
Πηγή Newsit.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Αλέξανδρος Αγγλούπας: Καταδικάστηκε για τον πυροβολισμό στη Γωγώ Φαρμάκη
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 6997285516741945810
item