Η φωτογραφία που τα λέει όλα: Πομπέο και Μνούτσιν με πλατιά χαμόγελα, μετά την απόλυση Μπόλτον

Η φωτογραφία που τα λέει όλα: Πομπέο και Μνούτσιν με πλατιά χαμόγελα, μετά την απόλυση Μπόλτον

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Οικονομικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο και Στιβ Μνούτσιν, ενημέρωναν τους δημοσιογράφους για ένα άλλο θέμα. Ομως, οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή για την απόλυση του Τζον Μπόλτον.

Οι δύο υπουργοί, χαμογελούσαν πλατιά αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή η απομάκρυνση του συμβούλου ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ. Ισως δεν ήταν τυχαίο. 

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, Πομπέο και Μνούτσιν ήταν ανάμεσα στα μέλη της διοίκησης που είχαν αρκετές συγκρούσεις με τον Μπόλτον.

Πομπέο: Ο Μπόλτον απολύθηκε
Ο Μάικ Πομπέο ήταν ξεκάθαρος όταν ρωτήθηκε για τις συνθήκες απομάκρυνσης του Τζον Μπόλτον. Λίγο νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ενημερώσει μέσω Twitter ότι απέλυσε τον σύμβουλο ασφαλείας του. 

Ομως, ο Μπόλτον σε ανάρτησή του ανέφερε ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον Αμερικανό πρόεδρο. Μάλιστα, πολλοί Αμερικανοί δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι έλαβαν μήνυμα από τον πρώην σύμβουλο του Λευκού Οίκου, στο οποίο επέμενε ότι παραιτήθηκε και δεν απολύθηκε.

Μάικ Πομπέο και Στίβεν Μνούτσιν
Μάικ Πομπέο και Στίβεν Μνούτσιν χαμογελαστοί στη συνέντευξη Τύπου/ Φωτογραφία: AP/ Alex Brandon

«Διαφωνούσα με τον Μπόλτον»

Οταν δέχθηκε σχετική ερώτηση, ο Πομπέο απάντησε: «Ο πρόεδρος ζήτησε την παραίτηση του Τζον Μπόλτον χθες το βράδυ και την έλαβε σήμερα το πρωί», επαναλαμβάνοντας τη θέση του Τραμπ. 

Πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών παραδέχθηκε ότι είχε κόντρες με τον πρώην σύμβουλο ασφαλείας. 

«Σίγουρα υπήρχαν αρκετά θέματα στα οποία εγώ και ο Μπόλτον είχαμε διαφορετικές απόψεις για το πώς πρέπει να προχωρήσουμε», δήλωσε και υπογράμμισε ότι είναι δικαίωμα του προέδρου να έχει δίπλα του ανθρώπους που εμπιστεύεται και που οι προσπάθειες και η κρίσης τους τον ωφελούν αναφορικά με την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Πάντως, όταν ρωτήθηκε αν τον εξέπληξε η απόφαση του Τραμπ, ο Πομπέο απάντησε χαμογελώντας: «Ποτέ δεν εκπλήσσομαι». Ο Πομπέο και ο Μπόλτον είχαν διαφορετική άποψη για το θέμα του Αφγανιστάν, τις διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με τους Ταλιμπάν και την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων.

Οι κόντρες του Μπόλτον με τον Μνούτσιν
Πέρα από τις εντάσσεις με τον Μάικ Πομπέο, ο Τζον Μπόλτον είχε κοντραριστεί επανειλημμένα και με τον Στίβεν Μνούτσιν, για πολλά ζητήματα. Πολλά από αυτά αφορούσαν τις ενέργειες του υπουργού Οικονομικών αναφορικά με τις κυρώσεις. 

Ο Μνούτσιν συχνά ήταν της άποψης ότι ο Μπόλτον ήταν πιεστικά υπέρ των κυρώσεων, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την πολιτική απέναντι στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ.

epirusblog.gr
5 of 5
Η φωτογραφία που τα λέει όλα: Πομπέο και Μνούτσιν με πλατιά χαμόγελα, μετά την απόλυση Μπόλτον
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4565792255758121655
item