Άρτα: Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του Δημάρχου Αρταίων με φορείς της Εκπαίδευσης

Άρτα: Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του Δημάρχου Αρταίων με φορείς της Εκπαίδευσης
Χρ. Τσιρογιάννης: «Προτεραιότητα η εκπαίδευση. Θέλουμε τις καλύτερες δυνατές
υποδομές για μαθητές και εκπαιδευτικούς»

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του Δημάρχου Αρταίων, Χρήστου Τσιρογιάννη, με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Λεωνίδα Γκόρο, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Γιάννη Γεωργογιάννη, τους Διευθυντές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν την έδρα τους στο Δήμο Αρταίων και τις σχολικές καθαρίστριες.

Στη συνάντηση παρέστη ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κώστας Χαρακλιάς, ο πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δημήτρης Σφήκας, η Προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας, κα. Μέλιου και η υπάλληλος του Τμήματος Παιδείας, κα. Μάρκου.

Στόχος της σύσκεψης ήταν ο καλύτερος δυνατός συντονισμός μεταξύ Δήμου και Σχολικής Κοινότητας, ώστε να είναι όλα έτοιμα για το πρώτο κουδούνι, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Τσιρογιάννης, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα μεγάλη σημασία που δίνει ο Δήμος Αρταίων, στις σχολικές υποδομές όλων των βαθμίδων σε τεχνικές παρεμβάσεις, σε εργασίες υγιεινής, σε ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, σε πυρασφάλεια, σε ράμπες ΑμεΑ, σε αύλειους χώρους, σε υδρορροές, σε φρεάτια κ.α.

«Το περιβάλλον στο οποίο περνούν τη μισή και πλέον ημέρα τους τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί είναι προτεραιότητα για εμάς. Θέλουμε τις καλύτερες δυνατές υποδομές. 

Η συνεργασία μας με όλη τη σχολική κοινότητα είναι άριστη και μέχρι σήμερα οι σχολικές υποδομές σε περίπου 120 κτίρια που διαχειριζόμαστε βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. 

Επενδύουμε στη γνώση των παιδιών μας και βλέπουμε το ίδιο όλα τα σχολεία και όλα τα παιδιά σε όποιο σχολείο και αν φοιτούν» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο

Δήμαρχος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους της σχολικής κοινότητας για τη συνεργασία, καθώς όλους τους εργαζομένους, που με την εργασία τους στήριξαν τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος για να έχει καλά συντηρημένα και καθαρά σχολεία.

«Μέσα από τις συναντήσεις, τις επισκέψεις στα σχολεία και την συζήτηση που κάναμε εδώ και καιρό, καταφέραμε και επιλύσαμε ζητήματα της σχολικής κοινότητας. 

Είμαστε δίπλα σε καθηγητές, δασκάλους, γονείς και μαθητές και η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοικτή σε όλους» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσιρογιάννης.

Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία του «Διαλόγου με την εκπαίδευση», ο οποίος είχε πραγματοποιηθεί με επιτόπια επίσκεψη και συζήτηση του Δημάρχου με τους εκπαιδευτικούς σε όλα τα Λύκεια, τα Γυμνάσια, τα Δημοτικά σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς της Άρτας.

Εποικοδομητικός χαρακτηρίστηκε ο διάλογος μεταξύ του Δημάρχου και των σχολικών καθαριστριών. Κατατέθηκαν απόψεις και αιτήματα, τα οποία θα ικανοποιηθούν, ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά και τη φετινή χρονιά.

Ο Δήμαρχος Αρταίων, ευχαρίστησε τις καθαρίστριες αναγνωρίζοντας το δύσκολο έργο τους και την προσφορά τους.

«Προτεραιότητα για εμάς είναι η υγιεινή των μαθητών στα σχολεία, για αυτό ο ρόλος των σχολικών καθαριστριών είναι καίριος. θέλουμε καθαρά σχολεία.

Τους επιστήσαμε την προσοχή για την τήρηση των καθηκόντων τους, διότι δεν πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις σε ο, τι αφορά την δημόσια υγιεινή για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του Δημάρχου Αρταίων με φορείς της Εκπαίδευσης
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 392514485659409051
item