ΑΔΕΔΥ: Τραγικά γελοίο να παριστάνει ο κ. Τσακαλώτος τον υποστηρικτή των εργαζομένων

ΑΔΕΔΥ: Τραγικά γελοίο να παριστάνει ο κ. Τσακαλώτος τον υποστηρικτή των εργαζομένων

Για θράσος κατηγορεί με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, με αφορμή την παρουσία του στο συλλαλητήριο της Τρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι η απεργία έγινε για τις διατάξεις για τα εργασιακά που περιλαμβάνονται στον αναπτυξιακό νόμο, ορισμένες από τις οποίες έχουν ψηφιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ.

Η οργή των συνδικαλιστών, που όμως σημειώνουν ούτε είδαν ποτέ τον κ. Τσακαλώτο στην διαδήλωση, έχει να κάνει με την άρνηση του πρώην υπουργού Οικονομικών να τους συναντήσει όλα τα χρόνια που ήταν στο υπουργείο, με μία εξαίρεση όπως σημειώνουν.

Την συνάντηση που είχε γίνει τον Ιούλιο του 2018 μετά από επεισόδια στην είσοδο του υπ. Οικονομικών και τη ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ.

Η ΑΔΕΔΥ παρουσιάζει επίσης και έναν δεκάλογο μέτρων που υπέγραψε ο υπ. Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στα οποία το «πάγωμα» για μια διετία της μισθολογικής εξέλιξης των δημοσίων υπαλλήλων, την άρνηση καταβολής με πολιτική απόφαση του 13ου και 14ου μισθού, την μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων και την κατάργηση του ΕΚΑΣ.

«Είναι, πράγματι, τραγικά γελοίο και αποτελεί απίστευτη υποκρισία να παριστάνει τον υποστηρικτή των αιτημάτων των εργαζομένων, ο κ. Τσακαλώτος που υπήρξε ένας από τους πιο πιστούς υπηρέτες των Τροϊκανών» προσθέτει σε υψηλούς τόνους η ΑΔΕΔΥ.

Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ΑΔΕΔΥ
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην πορεία της ΑΔΕΔΥ/ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ INTIMENEWS

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ
Όπως διαπιστώσαμε από φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στον τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -γιατί στη συγκέντρωση και στην πορεία δεν τον αντιληφθήκαμε- στη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. παραβρέθηκε ο τ. Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Το θράσος του κ. Τσακαλώτου είναι απύθμενο.

Ως Υπουργός Οικονομικών, επί 4 χρόνια, αρνούνταν κατηγορηματικά να συναντήσει την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας.

Η μόνη συνάντηση που έγινε μαζί του ήταν τον Ιούλιο του 2018, ύστερα από συγκέντρωση και επεισόδια που έγιναν στην είσοδο του Υπουργείου του με τη ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ και τραυματισμούς εργαζομένων. 

Σε εκείνη τη συγκέντρωση κατασχέθηκε η ντουντούκα της ΠΟΕΔΗΝ, ως φονικό εργαλείο, και συνδικαλιστικά στελέχη σύρθηκαν και σύρονται στην κρατική ασφάλεια κατηγορούμενα με τον μισό ποινικό κώδικα.

Αποτελεί πράγματι πρόκληση ο Υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που:

- Αρνήθηκε να καταβάλει με πολιτική απόφαση τον 13ο και 14ο μισθό στους Δημοσίους Υπαλλήλους,
- Πάγωσε τη διετία 16-17 για τη μισθολογική μας εξέλιξη,
- Παρέπεμψε στις καλένδες το επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας,
- Συνυπέγραψε τη μείωση των κύριων συντάξεων κατά 40%,των επικουρικών κατά 50% και των συντάξεων χηρείας κατά 60%,
- Ψήφισε και εφάρμοσε ευλαβικά 3ο και 4ο μνημόνιο,
- Μείωσε το αφορολόγητο,
- Αύξησε τις εισφορές των εργαζομένων και των συνταξιούχων στον ΕΟΠΥΥ,
- Κατάργησε το ΕΚΑΣ,
- Ξεπούλησε τη δημόσια περιουσία στο υπερταμείο για 99 χρόνια,
- Ιδιωτικοποίησε τα14 περιφερειακά αεροδρόμια και τόσα άλλα,

να έχει το θράσος να παραβρίσκεται στην απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. «διεκδικώντας» την κατάργηση των μνημονιακών νόμων που ο ίδιος εισηγήθηκε και ψήφισε η Κυβέρνησή του, οι οποίοι τόσα δεινά έχουν επιφέρει στους εργαζόμενους, μαζί με τα προηγούμενα μνημόνια.

Είναι, πράγματι, τραγικά γελοίο και αποτελεί απίστευτη υποκρισία να παριστάνει τον υποστηρικτή των αιτημάτων των εργαζομένων, ο κ. Τσακαλώτος που υπήρξε ένας από τους πιο πιστούς υπηρέτες των Τροϊκανών και που υλοποίησε κάθε τους επιθυμία.

Τον παραδίδουμε στην κρίση των συναδέλφων και της κοινωνίας.

Αιδώς Αργείοι!!!

epirusblog.gr
5 of 5
ΑΔΕΔΥ: Τραγικά γελοίο να παριστάνει ο κ. Τσακαλώτος τον υποστηρικτή των εργαζομένων
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6272246836065949353
item