Γιάννενα: Δύο δομές για ασυνόδευτα παιδιά σε Κόνιτσα και Πωγωνιανή

Γιάννενα: Δύο δομές για ασυνόδευτα παιδιά σε Κόνιτσα και Πωγωνιανή
Υπογράφηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 στην Αθήνα, η προγραμματική συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου (Κ.Κ.Π.Π.Η.) και του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.), αναφορικά με την λειτουργία δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών.
Το Δ.Σ. του Κ.Κ.Π.Π.Η. βασιζόμενο στην τεράστια εμπειρία την οποία αποκόμισε από την λειτουργία της δομής φιλοξενίας προσφύγων στις κτιριακές εγκαταστάσεις του στην Κόνιτσα Ιωαννίνων και με την τοπική κοινωνία αρωγό στο έργο του, στα διαθέσιμα κτίρια στην Πωγωνιανή και στην Κόνιτσα καθώς και στο έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό του Κέντρου, έκρινε ότι υπάρχουν οι ικανές συνθήκες για να προχωρήσει και στην φροντίδα ασυνόδευτων παιδιών.
Διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν το δεύτερο εξάμηνο του 2018 με τον Δ.Ο.Μ., με την σύμφωνη γνώμη της πρώην Αν. Υπουργού Εργασίας κας Θεανούς Φωτίου καθώς και της νέας Υφυπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων κας Δόμνας Μιχαηλίδου, ολοκληρώθηκαν σήμερα με την υπογραφή της συμφωνίας. 
Τα κτίρια στην Πωγωνιανή και Κόνιτσα Ν. Ιωαννίνων του Κ.Κ.Π.Π.Η., θα φιλοξενήσουν ασυνόδευτα παιδιά στο άμεσο μέλλον κατόπιν περαίωσης όλων των απαιτούμενων αναγκαίων εργασιών που έχουν ήδη καταγραφεί. 
Με βάση τους όρους της προγραμματικής συμφωνίας συνεργασίας, η ολοκλήρωση των έργων θα πρέπει να γίνει εντός τεσσάρων μηνών.
Για την επιτάχυνση όλων των διαδικασιών και την άμεση έναρξη της λειτουργίας των δομών έχει ήδη αρχίσει και η διερεύνηση για την ανεύρεση του κατάλληλου συνεργάτη σχετικά με την λειτουργία τους, κατόπιν της ολοκλήρωσης των έργων. 
Στόχος μας είναι εντός του τετραμήνου και σε συνεργασία με το εποπτεύον Υπουργείο να ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα.
Το Κ.Κ.Π.Π.Η., Ν.Π.Δ.Δ. του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ως δημόσιος φορέας στην κοινωνική φροντίδα δεν θα μπορούσε παρά με γρήγορα αντανακλαστικά να παρεμβαίνει ουσιαστικά στην κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.
pbnews.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Δύο δομές για ασυνόδευτα παιδιά σε Κόνιτσα και Πωγωνιανή
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 9029812480686302830
item