8 μυστικά για την προσωπική σας ζωή που δεν πρέπει να εκμυστηρεύεστε σε κανέναν

8 μυστικά για την προσωπική σας ζωή που δεν πρέπει να εκμυστηρεύεστε σε κανέναν
Η προσωπική ζωή λέγεται προσωπική για κάποιο λόγο.

Υπάρχουν συγκεκριμένες πτυχές της ύπαρξης μας και ευαίσθητα θέματα που πρέπει να κρατάμε για τον εαυτό μας.

Ξέρω πολλούς ανθρώπους που προτιμούν να λένε τα πάντα στον οποιονδήποτε. Δεν τους νοιάζει να είναι ανοιχτό βιβλίο. Νιώθουν καλά με το να μοιράζονται την ζωή τους με τον καθένα.

Η αλήθεια είναι πως ο καθένας μας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει, αλλά είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε γιατί θα πρέπει να είστε πολύ επιλεκτικοί με αυτούς που μοιράζεστε τα μυστικά σας. 

Γιατί ενώ κάποιοι θέλουν το καλύτερο για την ζωή σας, άλλοι θα ήθελαν πολύ να σας δουν να αποτυγχάνετε.

Παρακάτω βρίσκονται 8 πράγματα σχετικά με την προσωπική σας ζωή που θα πρέπει να κρατάτε για τον εαυτό σας:

1.Τους στόχους σας

Παρόλο που μπορεί να ακούγεται περίεργο θα πρέπει να ξέρετε πως αν θέλετε να πετύχετε τους μακροπρόθεσμους στόχους σας, δεν πρέπει να τους μοιράζεστε με άλλους. Δεν θέλω να σας κάνω καχύποπτους ούτε να υπονοήσω πως αυτό θα σας φέρει κακή τύχη. 

Υπάρχει πραγματική εξήγηση γι αυτό. Η αλήθεια είναι πως με το να δέχεστε κοινωνική αναγνώριση και επαίνους για κάτι που δεν έχετε καν ξεκινήσει, θα είναι λιγότερο πιθανό να το πετύχετε.

2.Τις καλές σας πράξεις

Όλοι πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε καλές πράξεις αλλά πρέπει επίσης να μάθουμε πως το να καυχιόμαστε για κάτι ευγενικό είναι υπερβολή. 

Το να πείτε σε λίγους ανθρώπους την καλή σας πράξη είναι εντάξει αλλά το να αναζητάτε επιβεβαίωση επειδή κάνατε κάτι γενναιόδωρο δείχνει μόνο την ανάγκη σας για προσοχή.

3.Τα υλικά υπάρχοντα σας

Η μετριοφροσύνη είναι το πιο όμορφο χαρακτηριστικό ενός ανθρώπου. Η αλήθεια είναι πως όλοι μας θέλουμε να περιβαλλόμαστε με υλικά πράγματα που μας αρέσουν. 

Αλλά μερικές φορές φτάνουμε σε μια συγκεκριμένη κατάσταση ικανοποίησης όπου θέλουμε όλοι να γνωρίζουν για το καινούργιο μας τηλέφωνο ή για την καινούργια ακριβή τσάντα. 

Και ενώ δεν είναι λάθος να μοιράζεστε την χαρά σας με κάποιον άλλον, το να καυχιέστε για τα υλικά υπάρχοντα σας, σας κάνει να φαίνεστε αγενείς και πως έχετε εμμονή με την οικονομική αξία των πραγμάτων παρά με την ανεκτίμητη σημασία τους.

4.Την οικονομική σας κατάσταση

Ο λογαριασμός που έχετε στην τράπεζα είναι κάτι που δεν χρειάζεται να γνωρίζουν όλοι. Ο μόνος άνθρωπος που πρέπει να ξέρει πόσα χρήματα βγάζετε είστε εσείς. Το εισόδημα σας είναι ένα ευαίσθητο, προσωπικό ζήτημα που πάντα πρέπει να κρατάτε για τον εαυτό σας. 

Τα χρήματα παίζουν βασικό ρόλο στον κόσμο αλλά επίσης μπορούν να καταστρέψουν τις σχέσεις. Σώστε τον εαυτό σας από αυτές τις αμήχανες και επιβλαβείς καταστάσεις και κρατήστε τις λεπτομέρειες για τον εαυτό σας.

5.Τα προβλήματα της σχέσης σας

Ό, τι και αν αντιμετωπίζετε στην σχέση σας, πρέπει πάντα να ξεκαθαρίζεται με τον/την σύντροφο σας. Τα προβλήματα της σχέσης και τα προσωπικά ζητήματα σας δεν είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζει όλος ο κόσμος. 

Να δείχνετε σεβασμό σε αυτούς που αγαπάτε λέγοντας αυτά που θέλετε στους ίδιους και όχι πίσω από την πλάτη τους.

6.Τις αδυναμίες σας

Να προσέχετε σε ποιον μιλάτε για τις δυνάμεις και τις αδυναμίες σας. Το να αποκαλύπτετε πολλές πληροφορίες στον καθένα μπορεί να σας έρθει μπούμερανγκ και να σας χτυπήσει εκεί που δεν το περιμένετε. Δεν θέλουν όλοι το καλύτερο για σας.

7.Τα οικογενειακά θέματα σας

Τα οικογενειακά προβλήματα είναι ζητήματα που πάντα πρέπει να αντιμετωπίζετε μόνο με την οικογένεια σας. Κανένας άλλος δεν πρέπει να εμπλέκεται σε αυτά. Αφορούν μόνο εσάς και τα οικογενειακά μέλη. 

Οπότε, πριν βιαστείτε και ανοίξετε το στόμα σας για τα οικογενειακά θέματα σας, σιγουρευτείτε ότι θα σταματήσετε για να αναλογιστείτε τις συνέπειες των πράξεων σας.

8.Τα λάθη του παρελθόντος

Όλοι μας έχουμε ιστορίες για ανθρώπους που απεχθανόμαστε. Είτε πρόκειται για κάποιον φίλο ή πρώην σύντροφο, όλοι νιώθουμε λίγη κακία για συγκεκριμένους ανθρώπους στην ζωή μας. 

Όμως, ανεξάρτητα από το πόσο πολύ μισούμε κάποιον δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να μοιραστούμε αυτό το μίσος με όποιον συναντάμε στον δρόμο. Η αρνητικότητα βρίσκεται παντού γύρω μας. Και είναι πολύ εξαντλητική για να την διαχειριστούμε.

Οπότε, γιατί να προσθέσετε κι άλλη τοξικότητα;

Οι άνθρωποι προτιμούν να περιβάλλονται από θετικά άτομα, όχι από αυτούς που συνεχώς γκρινιάζουν και μιλούν άσχημα για τους άλλους.

πηγή: awakengr.com

Πηγή: http://bit.ly/2camdcI

epirusblog.gr
5 of 5
8 μυστικά για την προσωπική σας ζωή που δεν πρέπει να εκμυστηρεύεστε σε κανέναν
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3076660844640632350
item