Αυτά τα 7 πράγματα μέσα στο σπίτι σας κουράζουν και δεν το καταλαβαίνετε

Αυτά τα 7 πράγματα μέσα στο σπίτι σας κουράζουν και δεν το καταλαβαίνετε
Το σπίτι μας είναι ένας χώρος που πρέπει να μας ηρεμεί και να μας κάνει να αισθανόμαστε χαλαροί και ξεκούραστοι. 
Αν, όμως, έχετε…παρατηρήσει πως κάθε φορά που μπαίνετε στο σπίτι σας νιώθετε ακόμα πιο κουρασμένοι, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά με το ίδιο το σπίτι σας. Ποια είναι αυτά τα 7 πράγματα που υπάρχουν μέσα σε αυτό και σας κουράζουν;
Ακαταστασία
Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Princeton η ακαταστασία κουράζει τους ανθρώπους και χαλάει την ψυχική τους ηρεμία. Ένα περιβάλλον μη οργανωμένο και γεμάτο αταξία, δημιουργεί άγχος και μεγαλώνει το στρες και την ψυχολογική κούραση.
Η λύση
Τακτοποιήστε μια φορά την εβδομάδα το σπίτι σας και φροντίστε μέσα στην καθημερινότητα να τακτοποιείτε οτιδήποτε «χαλάτε». Αν, για παράδειγμα, φάτε πρωινό αφιερώστε δύο λεπτά αμέσως μετά για να ξεπλύνετε τα πιάτα σας και να μην χρειαστεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με αυτά όταν γυρίσετε κουρασμένοι από τη δουλειά.
Μπλε χρώμα στο σαλόνι
Το μπλε χρώμα είναι απόλυτα χαλαρωτικό όταν υπάρχει στο υπνοδωμάτιό μας. Όταν, όμως, υπάρχει σε άλλους χώρους δημιουργεί μια υπνηλία και χαλάρωση που σας δίνει την αίσθηση πως είστε πιο κουρασμένοι από ότι μπορεί να είστε πραγματικά.
Η λύση
Βάψτε τα υπνοδωμάτιά σας σε όποιους τόνους του μπλε θέλετε, αλλά αποφύγετε να βάψετε το σαλόνι και την κουζίνα σας σε μπλε αποχρώσεις και προτιμήστε πιο δυναμικά ή ουδέτερα χρώματα για αυτούς τους χώρους.
Καφετιέρα
Η θέα της καφετιέρας σας κάθε πρωί μπορεί να λειτουργεί θαυματουργά στο ανέβασμα της διάθεσής σας, αλλά δυστυχώς η καφεΐνη δεν κάνει καλό. Όντως βοηθάει στιγμιαία στο να νιώσετε πιο ξύπνιοι και ενεργητικοί, αλλά όσο περνάει η δράση της θα νιώθετε όλο και χειρότερα.
Η λύση
Προτιμήστε έναν καφέ χωρίς καφεΐνη ή αντικαταστήστε τον πρωινό καφέ με ένα μήλο. Οι ειδικοί τονίζουν πως το μήλο μπορεί να μας ξυπνήσει όπως ακριβώς και η καφεΐνη.
Τηλεόραση
Μπορεί εσείς να νιώθετε πως η παρακολούθηση τηλεόρασης λίγο πριν τον ύπνο σας βοηθάει αλλά δυστυχώς η τηλεόραση μειώνει την παραγωγή μελατονίνης μιας ουσίας που βοηθάει στο να κοιμάστε καλύτερα. Έτσι ο ύπνος σας θα είναι πιο άστατος και την επόμενη μέρα θα νιώθετε πιο κουρασμένοι.
Η λύση
Αποφύγετε να βλέπετε τηλεόραση τουλάχιστον μια ώρα πριν τον ύπνο και γενικά αποφύγετε να έρθετε σε επαφή με κινητά, tablet και ηλεκτρονικές συσκευές πριν κοιμηθείτε. Προτιμήστε να διαβάσετε ένα βιβλίο και να πιείτε ένα χαλαρωτικό ρόφημα.
Αλκοόλ
Μπορεί ο γιατρός να σας συνέστησε ένα ποτηράκι κρασί κάθε βράδυ πριν τον ύπνο αλλά καλό θα ήταν να υπάρχει ένα διάστημα κάποιων ωρών μεταξύ αλκοόλ και ύπνου. Το κρασί βοηθάει στο να κοιμηθείτε καλύτερα αλλά αλλάζει την ποιότητα του ύπνου. Έτσι την επόμενη μέρα θα νιώθετε ακόμα πιο κουρασμένοι.
Η λύση
Πιείτε το κρασί σας μαζί με το μεσημεριανό γεύμα ή τουλάχιστον 2 ώρες πριν κοιμηθείτε.
Πατατάκια
Αν αυτή τη στιγμή διαβάζετε αυτό το άρθρο με μια γαβάθα πατατάκια στα πόδια σας, παρακαλώ αφήστε τα κάτω. Όλα τα junk food αυτού του είδους γεμίζουν το αίμα μας με ζάχαρη και αλάτι που κουράζουν το σώμα και την ψυχολογία μας.
Η λύση
Προτιμήστε snack όπως φέτες καρότου και αγγουριού βουτηγμένες σε μια όμορφη σως γιαουρτιού!
Εργασία
Πολύς κόσμος παίρνει εργασία στο σπίτι του ή απλά η δουλειά του γίνεται και από το σπίτι. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων τότε υποσυνείδητα έχετε συνδέσει το σπίτι σας με τον χώρο εργασίας κάτι που δυστυχώς είναι πολύ άσχημο.
Η λύση
Κάντε σωστό προγραμματισμό και θα σωθείτε. Αν πρέπει να δουλεύετε από το σπίτι οργανώστε έτσι τις μέρες σας ώστε να υπάρχουν μέρες που να μην κάνετε τίποτα.
epirusblog.gr
5 of 5
Αυτά τα 7 πράγματα μέσα στο σπίτι σας κουράζουν και δεν το καταλαβαίνετε
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3907691520415011460
item