6 χαρακτηριστικά των ψεύτικων φίλων που πρέπει να προσέχετε

6 χαρακτηριστικά των ψεύτικων φίλων που πρέπει να προσέχετε
Mέσω της αγάπης θα μπορέσουμε να ανιχνεύσουμε την αιώνια αλήθεια. Από το γλυκό αυτό συναίσθημα των ανθρώπινων συναισθημάτων οφείλεται η ύπαρξη ενός άλλου ιερού δεσμού, με τον οποίο οι άνθρωποι επικοινωνούν μεταξύ τους. Ο Ιερός αυτός δεσμός είναι η φιλία.
Διαβάστε εδώ: Πώς το κατοικίδιο μας μπορεί να γίνει η ψυχοθεραπεία στα καθημερινά μας προβλήματα
Η αγάπη και η φιλία πολλές φορές ταυτίζονται, διότι η φιλία είναι αδύνατο να υπάρξει χωρίς αγάπη, αλλά την ανιδιοτελή αγάπη. Ο φίλος είναι το αγαπημένο πρόσωπο το οποίο επιθυμούμε να το βλέπουμε ευτυχισμένο. Χαιρόμαστε όταν είναι ευτυχισμένο και λυπούμαστε όταν δυστυχεί. 
Εκεί μάλιστα μετριέται και το μεγαλείο της αγνής φιλίας, της αγνής ψυχής, όταν χαιρόμαστε με την επιτυχία του φίλου μας.
Η φιλία είναι ελεύθερος, σταθερός δεσμός μεταξύ δυο ή περισσοτέρων ανθρώπων στηριζόμενη στην αμοιβαία αναγνώριση της αγάπης, της ελευθερίας, της ειλικρίνειας και διαφέρει από τη φιλία η οποία προέρχεται από συνήθεια, από αποτέλεσμα υλικού κέρδους, από συμφέρον ή εκμετάλλευση. Η ειλικρίνεια είναι η βάση της πραγματικής φιλίας.
Υπάρχουν όμως και οι ψεύτικες φιλίες που προέρχονται από τους ψεύτικους ανθρώπους και που πολλές φορές δεν μπορούμε να καταλάβουμε. Γι αυτό παρακάτω θα δείτε μερικά χαρακτηριστικά των ψεύτικων φίλων.
Σέβονται μόνο εκείνους που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας
Όταν πρόκειται για σεβασμό, οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν ότι όλοι αξίζουν αυτό το συναίσθημα. Ωστόσο, οι ψεύτικοι άνθρωποι έχουν μια τάση να σέβονται μόνο τους ανθρώπους που έχουν εξουσία.
Δουλεύουν σκληρά για να οικοδομήσουν σχέσεις
Ενώ οι αυθεντικοί άνθρωποι δεν χρειάζεται να καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να αναπτύξουν τον κύκλο των φίλων τους, οι ψεύτικοι άνθρωποι μπορεί να προσπαθήσουν σκληρά για να κερδίσουν την αγάπη των άλλων. Η φιλία και άλλα είδη σχέσεων έρχονται φυσικά σε αυτούς που πραγματικά ενδιαφέρονται.
Αναζητούν την προσοχή
Ένα σημάδι ψεύτικων φίλων είναι ότι αναζητούν συνεχώς την προσοχή. Ενώ ένας αληθινός φίλος πιθανότατα ξέρει πότε να αφήσει άλλους να λάμψουν.
Κουτσομπολεύουν
Το κουτσομπολιό είναι μια δραστηριότητα που μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε ψεύτικους φίλους. Οι ειλικρινείς άνθρωποι είναι πιο πρόθυμοι να μοιραστούν ανοιχτά τις απόψεις τους, ενώ οι ψεύτικοι άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να σχολιάζουν πίσω από την πλάτη σας.
Μιλάνε συνέχεια για επιτεύγματα τους
Το να είσαι περήφανος για τα σκληρά κερδισμένα σου επιτεύγματα είναι φυσιολογικό, αλλά η συνεχόμενη αυτοπροβολή είναι σημάδι ενός ψεύτικου ατόμου. Οι αληθινοί φίλοι και άνθρωποι είναι ταπεινοί και δεν ενδιαφέρονται για τη συνεχή καυχησιολογία.
Κρίνουν συνέχεια τους άλλους
Οι αληθινοί φίλοι σας θαυμάζουν, από την άλλη μεριά οι ψεύτικοι φίλοι έχουν την τάση να σας επικρίνουν για να νιώθουν εκείνοι καλύτεροι.
epirusblog.gr
5 of 5
6 χαρακτηριστικά των ψεύτικων φίλων που πρέπει να προσέχετε
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6239546172397480606
item