Γιάννενα: ΕΚΦΡΑΣΗ- Από τις 4 Οκτωβρίου και για εννέα μόνο παραστάσεις

Γιάννενα: ΕΚΦΡΑΣΗ- Από τις 4 Οκτωβρίου και για εννέα μόνο παραστάσεις

Ο «Εραστής» του Χάρολντ Πίντερ επιστρέφει στο Θέατρο Έκφραση (Αραβαντινού 14) από τις 4 Οκτωβρίου και για εννέα μόνο παραστάσεις, οι οποίες θα δίνονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ώρα 21:15. 

Η Μίνα Παππά και ο Πέτρος Χριστακόπουλος, πρωταγωνιστές της παράστασης, παίζουν με το κουβάρι του έρωτα και του χρόνου που πλέκει ο συγγραφέας. 

Παρουσιάζοντας το λαβύρινθο που κρύβεται κάτω απ’ την επιφάνεια της ρουτίνας, εκεί όπου κρύβονται όλες οι φαντασιώσεις και οι επιθυμίες, οι ήρωες παίζουν ρόλους προκειμένου να μπορέσουν να αρθρώσουν τις λέξεις που ντρέπονται και τα αισθήματα που νοιώθουν. 

Με τον φόβο πως αν χαθούν τα προσωπεία, θα χαθούν όχι μόνο τα αισθήματά τους, αλλά και οι ίδιοι. 

Πρόκειται για μία αντισυμβατική εκδοχή μιας συμβατικής συζυγικής σχέσης.
Έναν υπόγειο, «πολιτισμένο» πόλεμο προσωπείων και ρόλων.


Η υπόθεση 
Ο Ρίτσαρντ και η Σάρα είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι που ζει απομονωμένο σ’ ένα καλόγουστο σπίτι στα προάστια.


Ο άνδρας εργάζεται ως οικονομικός σύμβουλος και η γυναίκα φροντίζει να δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα του σπιτιού. Επειδή όμως η ερωτική τους ζωή έχει αρχίσει να φθίνει, μετά από δέκα χρόνια γάμου συλλαμβάνουν έναν πρωτότυπο τρόπο για να την τονώσουν.


Αποφασίζουν, από κοινού, να βρει η Σάρα έναν εραστή, τον οποίο να δέχεται στο σπίτι τους, όποτε εκείνη επιθυμεί, την ώρα που ο Ρίτσαρντ θα βρίσκεται στο γραφείο του. Παρόλα αυτά. ο άνθρωπος πολύ συχνά, πέφτει στις παγίδες, που ο ίδιος στήνει. Οι συντελεστές Σκηνοθεσία: Κατερίνα Βασιλείου.


Σκηνογραφική επιμέλεια- Ενδυματολογία: Γιάννης Κράβαρης. Μουσική: Δημήτρης Μπασδάνης. Φωτογραφία: Νίκος Ρούσσης. Βίντεο Τρέιλερ: Κωστής Εμανουηλίδης. Ερμηνεύουν : Πέτρος Χριστακόπουλος & Μίνα Παππά.


Τα εισιτήρια κοστίζουν 12 ευρώ και 10 ευρώ το μειωμένο (ανέργων, φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65 ετών). Προπώληση στο viva.gr (7 ευρώ μέχρι 30/9). Πληροφορίες : 26515 54505 & 6907500710. 


Η παράσταση είναι κατάλληλη άνω των 16 ετών.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΕΚΦΡΑΣΗ- Από τις 4 Οκτωβρίου και για εννέα μόνο παραστάσεις
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1601304338444255275
item