Τα 10 πιο δημοφιλή μουσεία και γκαλερί στον κόσμο

Τα 10 πιο δημοφιλή μουσεία και γκαλερί στον κόσμο
Αν ανήκετε στους λάτρεις της ιστορίας και του πολιτισμού, σας έχουμε καλά νέα: αποκαλύφθηκαν τα πιο δημοφιλή μουσεία και γκαλερί του κόσμου. 
Από πρωτότυπες εκθέσεις μόδας, μέχρι κλασική τέχνη και γλυπτά, η επίσκεψη σε ένα μουσείο βρίσκεται συνήθως στην κορυφή της λίστας ενός ταξιδιώτη όταν επισκέπτεται ένα καινούργιο μέρος.
Σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση Συμμετοχής σε Αξιοθέατα, πάνω από 108 εκατομμύρια άτομα επισκέφτηκαν ένα μουσείο ή μια γκαλερί τέχνης το 2018. 
Ορισμένα μουσεία, μάλιστα, σημείωσαν ρεκόρ επισκέψεων, όπως το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Victoria & Albert Museum, και τα δυο στο Λονδίνο. 
Εμείς έχουμε συγκεντρώσει τα 10 πιο δημοφιλή μουσεία και γκαλερί στον κόσμο. Έχετε επισκεφτεί κάποιο από αυτά;
Ανακαλύψτε επίσης, 8 μουσεία της Ευρώπης για τους εραστές της τέχνης!

Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Νέα Υόρκη, ΗΠΑΑμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό μουσείο για να εξερευνήσετε τους ανθρώπινους πολιτισμούς, το φυσικό κόσμο και το σύμπαν. Αριθμός επισκεπτών για το 2018: 5 εκατομμύρια. (www.amnh.org)

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Λονδίνο, Ηνωμένο ΒασίλειοΑποτέλεσμα εικόνας για Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Ανακαλύψτε υπέροχα εκθέματα όπως η Hope, μια μπλε φάλαινα 25 μέτρων που κρέμεται από το ταβάνι, ένα βράχο παλιό όσο και το ηλιακό σύστημα και έναν από τους πιο ολοκληρωμένους δεινοσαύρους του Ηνωμένου Βασιλείου. Αριθμός επισκεπτών για το 2018: 5,2 εκατομμύρια. (www.nhm.ac.uk)

National Gallery, Λονδίνο, Ηνωμένο ΒασίλειNational Gallery, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Αυτό το διάσημο μουσείο τέχνης φιλοξενεί μια συλλογή από άνω των 2.300 πινάκων ζωγραφικής από το μεσαίωνα μέχρι το 1900. Αριθμός επισκεπτών για το 2018: 5,8 εκατομμύρια. (www.nationalgallery.org.uk)

Tate Modern, Λονδίνο, Ηνωμένο ΒασίλειοΑποτέλεσμα εικόνας για Tate Modern, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Ανακαλύψτε μοντέρνους και σύγχρονους Βρετανούς καλλιτέχνες όπως το Lucian Freud και ο Damien Hirst. Αριθμός επισκεπτών για το 2018: 5,8 εκατομμύρια. (www.tate.org.uk)

Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Παγκοσμίου φήμης εκθέματα όπως η Στήλη της Ροζέττας, τα γλυπτά του Παρθενώνα (δυστυχώς), καθώς και Αιγυπτιακές μούμιες φιλοξενούνται σε αυτό το μοναδικό μουσείο. Αριθμός επισκεπτών για το 2018: 5,8 εκατομμύρια. (www.britishmuseum.org)

Εθνικό Μουσείο Αεροδιαστημικής των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον, ΗΠΑΑποτέλεσμα εικόνας για Εθνικό Μουσείο Αεροδιαστημικής των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ανακαλύψτε την ιστορία της πτήσης μέσα σε ένα χώρο με εκθέματα αεροδιαστημικής. 
Περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη συλλογή αντικειμένων αεροπλοΐας και διαστημικής. Αριθμός επισκεπτών για το 2018: 4,8 εκατομμύρια. (airandspace.si.edu)

Μουσείο του Βατικανού, Βατικανό Ρώμη, ΙταλίαΒατικανό, Ρώμη, Ιταλία

Το Μουσείο του Βατικανού αποτελείται από χώρους όπως η Καπέλα Σιστίνα και τα “Δωμάτια του Ραφαήλ”. 
Είναι το νούμερο ένα αξιοθέατο για κάθε επισκέπτη της αιώνιας πόλης. Αριθμός επισκεπτών για το 2018: 6,7 εκατομμύρια. (www.museivaticani.va)

Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, Νέα Υόρκη, ΗΠΑΜητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Το πασίγνωστο “MET” είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εκλεπτυσμένα μουσεία τέχνης στον κόσμο, με δημοφιλείς εκθέσεις όπως το Met Gala. Αριθμός επισκεπτών για το 2018: 7,36 εκατομμύρια. (www.metmuseum.org)

Εθνικό Μουσείο της Κίνας, Πεκίνο, ΚίναΑποτέλεσμα εικόνας για Εθνικό Μουσείο της Κίνας, Πεκίνο, Κίνα

Το Εθνικό Μουσείο της Κίνας είναι ένας συνδυασμός από το πρώην Μουσείο Κινεζικής Ιστορίας και το Μουσείο της Κινεζικής Επανάστασης. Αριθμός επισκεπτών για το 2018: 8,6 εκατομμύρια. (en.chnmuseum.cn)

Μουσείο του Λούβρου, Παρίσι, ΓαλλίαΗ "επιστροφή" της Νίκης της Σαμοθράκης στην Ελλάδα!

Είναι ίσως το διασημότερο μουσείο του κόσμου και μπορείτε να καταλάβετε γιατί. Τα highlights περιλαμβάνουν εκθέματα κλασσικής τέχνης και, φυσικά, τη Μόνα Λίζα. Αριθμός επισκεπτών για το 2018: 10,2 εκατομμύρια. Δείτε και το νέο μέτρο για την είσοδο των επισκεπτών στο διάσημο μουσείο (www.louvre.fr)
epirusblog.gr
5 of 5
Τα 10 πιο δημοφιλή μουσεία και γκαλερί στον κόσμο
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7156712089781774293
item