Πλακιωτάκης-Leggeri: Συζήτηση για συνεργασία του λιμενικού με τον Frontex

Πλακιωτάκης-Leggeri: Συζήτηση για συνεργασία του λιμενικού με τον Frontex

H επικείμενη εφαρμογή του αναθεωρημένου Κανονισμού του Frontex και οι λεπτομέρειες για τη συγκρότηση και λειτουργία του Μονίμου Σώματος Συνοριοφυλάκων, καθώς και η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου ευρωπαϊκού σχεδιασμού, με έμφαση στην πρόληψη κρίσεων, συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε σήμερα ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής - Frontex, κ. Fabrice Leggeri, με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν η συνεργασία του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής με τον Frontex και ειδικότερα θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση του προσωπικού, την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος και την χρήση νέων τεχνολογιών στον τομέα της επιτήρησης θαλασσίου πεδίου.

Ο υπουργός τόνισε την ανάγκη για την σταθερή παρουσία ενός υψηλού επιπέδου επιχειρησιακών δυνατοτήτων στα εξωτερικά θαλάσσια σύνορα, της Ελλάδος και τη διασφάλιση μιας ετοιμότητας για άμεση ανταπόκριση σε περίπτωση απότομης επιδείνωσης των καταστάσεων, σύμφωνα με τις αρχή της αλληλεγγύης μεταξύ των Κρατών -Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ Leggeri αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελείται από το Λιμενικό Σώμα για την φιλοξενία μεγάλης κλίμακας ευρωπαϊκών μέτρων και την αποτελεσματική αξιοποίησή της προσφερθείσας τεχνικό-επιχειρησιακής συνδρομής, στο πλαίσιο των μικτών ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων που διεξάγονται στην Ελλάδα.

epirusblog.gr
5 of 5
Πλακιωτάκης-Leggeri: Συζήτηση για συνεργασία του λιμενικού με τον Frontex
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8593780349261398045
item