Γιάννενα: Σε τροχιά απογείωσης το αεροδρόμιο..

Γιάννενα: Σε τροχιά απογείωσης το αεροδρόμιο..
Η ολοκλήρωση των έργων επέκτασης και εκσυγχρονισμού και η δυνατότητα ανεφοδιασμού αεροσκαφών με τις δεξαμενές καυσίμων βάζουν για τα καλά το αεροδρόμιο Ιωαννίνων στη λίστα των αναπτυσσόμενων.

Για πρώτη φορά άλλωστε την τελευταία εικοσαετία καταγράφει την μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση επιβατών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
Οι πρώτοι επτά μήνες του 2019 βρίσκουν τον τοπικό αερολιμένα σε τροχιά απογείωσης!
Ο «Βασιλιάς Πύρρος» κατέγραψε την μεγαλύτερη αύξηση διακίνησης επιβατών παρουσιάζοντας άνοδο που αγγίζει το 30%!
Από τις αρχές του έτους και μέχρι το τέλος Ιουλίου διακινήθηκαν 76.959 επιβάτες, περίπου δεκαεπτά χιλιάδες περισσότεροι από ότι το προηγούμενο έτος.
Φέτος οι πτήσεις από το εξωτερικό, κυρίως από τις Σκανδιναβικές χώρες, είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά, μεταφέροντας κυρίως τουρίστες που έχουν προορισμό τα παράλια της Ηπείρου.
Τα στοιχεία που καταγράφονται αποτυπώνουν και τις δυνατότητες ανάπτυξης του αεροδρομίου τις οποίες θα πρέπει να εκμεταλλευτούν οι τοπικοί φορείς.
Αυτό που προέχει, όπως τονίζεται από πολλές πλευρές, είναι να αυξηθούν οι πτήσεις από το εξωτερικό και να ανοίξει «γραμμή» με Γερμανία, αίτημα που προβάλλεται με έμφαση και από τους απόδημους Ηπειρώτες.
epiruspost.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Σε τροχιά απογείωσης το αεροδρόμιο..
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4734769431998543856
item