Μπολσονάρου: Ίσως δεχτώ τα λεφτά αλλά πρέπει να υποχωρήσει ο Μακρόν

Μπολσονάρου: Ίσως δεχτώ τα λεφτά αλλά πρέπει να υποχωρήσει ο Μακρόν

Η Βραζιλία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να δεχτεί τα 20 εκατομμύρια δολάρια που της προσέφερε το G7 για την κατάσβεση πυρκαγιών στον Αμαζόνιο μόνον εάν ο Εμανουέλ Μακρόν ανακαλέσει δηλώσεις που θεωρούνται προσβλητικές, δήλωσε ο πρόεδρος Ζαΐρ Μπολσονάρου.

Ο ακροδεξιός ηγέτης κατηγόρησε τον γάλλο ομόλογό του ότι τον αποκάλεσε ψεύτη κι ότι αμφισβήτησε την κυριαρχία της Βραζιλίας.

«Πρώτον, ο Μακρόν πρέπει να αποσύρει τις προσβολές του. Με αποκάλεσε ψεύτη. Πριν μιλήσουμε ή δεχτούμε οτιδήποτε από την Γαλλία […] πρέπει να ανακαλέσει αυτά τα λόγια και μετά μιλάμε», ανέφερε ο κ. Μπολσονάρου σε δημοσιογράφους.

Ο γάλλος ηγέτης έχει αμφισβητήσει την ειλικρίνεια του κ. Μπολσονάρου, υποστηρίζοντας ότι στο παρελθόν είχε δεσμευτεί για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά δεν έχει τηρήσει τις υποσχέσεις του.

Κατά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής του G7 ο κ. Μακρόν ανακοίνωσε πως οι επτά πλουσιότερες χώρες συμφώνησαν να βοηθήσουν την Βραζιλία σε δύο στάδια, αρχικά προσφέροντας οικονομική βοήθεια για την κατάσβεση των πυρκαγιών και στην συνέχεια συνδράμοντας για την αναδάσωση και προστασία των καμένων.


Ο κ. Μπολσονάρου αντέδρασε αιχμηρά, σημειώνοντας ότι δεν θα δεχτεί τα χρήματα.

Το Παρίσι έχει επίσης απειλήσει ότι δεν θα κυρώσει την μεγάλη εμπορική συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και την ομάδα Mercosur των λατινοαμερικανικών χωρών.

Οι διαξιφισμοί ανάμεσα στους δύο προέδρους έχουν προσλάβει και προσωπικές διαστάσεις, αφότου ο κ. Μπολσονάρου αναφέρθηκε ειρωνικά στην πρώτη κυρία της Γαλλίας, προκαλώντας την οργή του κ. Μακρόν.
epirusblog.gr
5 of 5
Μπολσονάρου: Ίσως δεχτώ τα λεφτά αλλά πρέπει να υποχωρήσει ο Μακρόν
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2423513920007550027
item