Γιάννενα: Χ. Μουτσόπουλο και Φ. Ραπακούση θα τιμήσει φέτος η «Λυρική Παμβώτις»

       Γιάννενα: Χ. Μουτσόπουλο και Φ. Ραπακούση θα τιμήσει φέτος η «Λυρική Παμβώτις»

Είκοσι χρόνια δημιουργικής δράσης στην Ήπειρο, με στόχο την ανύψωση του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου του Ηπειρώτικου Λαού συμπληρώνει φέτος η Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου.

Προς επίτευξη των στόχων της έχει καθιερώσει ετήσιους θεσμούς – εκδηλώσεις, ανάμεσα στους οποίους, τα πρωτεία κατέχει η «Λυρική Παμβώτις» που θα γίνει στο Νησί των Ιωαννίνων, αύριο, Σάββατο.


Η «Λυρική Παμβώτις», μέ ώρα έναρξης 7.30 μ.μ. περιλαμβάνει διενέργεια πανελλήνιου ποιητικού διαγωνισμού, βράβευση των έξι καλύτερων ποιημάτων, με απόφαση ειδικής επιτροπής, και απόδοση τιμής σε μία ή δύο προσωπικότητες της Ηπείρου, που έχουν διακριθεί για την πλούσια και επωφελή προσφορά στον τομέα της δραστηριότητάς τους.


Φέτος η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο Νησί των Ιωαννίνων, και το Δ.Σ. της Ε.Λ.Σ.Η. αποφάσισε να τιμήσει, το διακεκριμένο Ακαδημαϊκό Δάσκαλο Χαράλαμπο Μουτσόπουλο, για την πλούσια και προσφορά του στον τομέα της επιστήμης της υγείας, για το αναγνωρισμένο διδακτικό του έργο και τη συγγραφική του δημιουργία γύρω από βασικής κοινωνικής και εκπαιδευτικής σημασίας θέματα, και για την ανάδειξη, με το τρίτομο έργο του, του πλούσιου – και άγνωστου στους πολλούς έργου του αυτοδίδακτου λόγιου, Αδαμάντιου Λάππα – του Μπαμπά Λάππα – από το Νησί στον τομέα της ποίησης, των πάντα επίκαιρων απόψεων για την Υγεία και τη Νόσο, και των χρήσιμων παραγγελμάτων του, προς τους ανθρώπους, που αποτελούν αναμφισβήτητα και πολύτιμα στοιχεία του λαϊκού μας πολιτισμού.


Επίσης θα τιμήσει τον Φώτη Ραπακούση, δημιουργό του Μουσείου «Επαναστατικής περιόδου και Αλή Πασά», με το οποίο διασώζεται ένα αξιόλογο κομμάτι του λαϊκού μας πολιτισμού, το δε Νησί Ιωαννίνων, έχει καταστεί, και εξαιτίας του Μουσείου, πόλος τουριστικής έλξης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.
epirusblog.gr
5 of 5
       
Γιάννενα: Χ. Μουτσόπουλο και Φ. Ραπακούση θα τιμήσει φέτος η «Λυρική Παμβώτις»
epirusblog.gr
5 of 5
       
Ιωάννινα 5012821756213280319
item