Γιάννενα: Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στο Πωγώνι

Γιάννενα: Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στο Πωγώνι
Η μείωση της έντασης των ανέμων που έπνεαν μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης και η καθοριστική συμβολή των εναέριων μέσων πυρόσβεσης με τις συνεχείς ρίψεις από το ελικόπτερο που σταθμεύει στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, οδήγησαν σε μία πλήρως ελεγχόμενη κατάσταση από το πρωί της Τετάρτης, στην πυρκαγιά στον Κακόλακκο Πωγωνίου.
Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά από το βράδυ της Τρίτης, ωστόσο παραμένουν στην περιοχή για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων με δεδομένη τη δυσκολία πρόσβασης αφενός και αφετέρου την εγγύτητα με τους οικισμούς Δρυμάδων και Σταυροσκιαδίου.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης η μεγάλη αγωνία ήταν από την αρχή η τυχόν επέκταση της πυρκαγιάς στη δασική έκταση και από εκεί στους δύο οικισμούς.
«Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά από την πρώτη στιγμή από την πυροσβεστική και τη δύναμη του κλιμακίου στο Δελβινάκι και στη συνέχεια από τις δυνάμεις που ήρθαν από τα Γιάννενα. 
Δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, κάηκε μόνο χορτολιβαδική έκταση, όμως είμαστε σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων», κατέληξε ο κ. Καψάλης.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στο Πωγώνι
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 299394845171760157
item