Βουλή:Η τριάδα που προκρίθηκε για το αξίωμα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Βουλή:Η τριάδα που προκρίθηκε για το αξίωμα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Τους αντεισαγγελείς Βασίλη Πλιώτα, Χαράλαμπο Βουρλιώτη και Δημήτρη Δασούλα, προέκρινε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για το αξίωμα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου το Υπουργικό Συμβούλιο να λάβει την οριστική απόφαση της επιλογής του προσώπου.

Πιο αναλυτικά, πρώτος με 14 θετικές ψήφους προκρίθηκε ο κ. Πλιώτας, δεύτερος με 7 ψήφους ακολούθησε στη μυστική ψηφοφορία της Διάσκεψης ο κ. Βουρλιώτης και τρίτος με 5 ψήφους ο κ. Δασούλας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα η συζήτηση κινήθηκε σε ήπιους τόνους, ενώ στην ακρόαση συμμετείχαν οι 3 από τους 6 ανώτατους δικαστικούς, καθώς οι υπόλοιποι είχαν ζητήματα Υγείας είτε ανειλημμένες υποχρεώσεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Τασούλας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αρκετοί από τους δικαστικούς τόνισαν ότι υπήρχε σεβασμός στην αρχαιότητα σε σχέση με αυτούς που κλήθηκαν.

Με λευκό τοποθετήθηκε και στη σημερινή διαδικασία ο ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας στην άποψη ότι η κυβέρνηση έπρεπε να επισφραγίσει τις επιλογές της απελθούσας κυβέρνησης, ενώ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος άδραξε την ευκαιρία να θέσει επί τάπητος και το ζήτημα της μη ακρόασης του νέου Προέδρου της ΔΕΗ από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αντιθεσμικές πρακτικές.


«Θέσαμε το θέμα και η κυβέρνηση αρνήθηκε να φέρει στην αρμόδια επιτροπή τον προτεινόμενο Πρόεδρο τη ΔΕΗ, που διορίστηκε κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής χωρίς ακρόαση και γνωμοδότηση. 


Η ΝΔ είναι βαρύτατα εκτεθειμένη με αντιθεσμικές πρακτικές που αντιφάσκουν τις δημοκρατικές διαμηνύσεις της κυβέρνησης», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής πάντως, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, επισήμανε πως μετά το νόμο του 2016, ούτε και ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης είχε περάσει από έγκριση της Επιτροπής της Βουλής κατά τη δεύτερη τοποθέτησή του στη θέση.

«Εκτίμησαν ότι ο νόμος του 2016 επειδή είναι μεταγενέστερος του Κανονισμού λύνει το θέμα έτσι», σημείωσε ο Κώστας Τασούλας, προσθέτοντας ότι παρ’ όλα αυτά ο ίδιος απηύθυνε σχετικό ερώτημα στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για την υποχρέωση ή μη της συγκεκριμένης ακρόασης. 

epirusblog.gr
5 of 5
Βουλή:Η τριάδα που προκρίθηκε για το αξίωμα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6000212175860316838
item