Γκουτέρες: Φρικιαστική τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση σε γάμο στο Αφγανιστάν

Γκουτέρες: Φρικιαστική τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση σε γάμο στο Αφγανιστάν

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε χθες Κυριακή την πολυαίμακτη βομβιστική επίθεση εναντίον αμάχων που συμμετείχαν σε γαμήλια γιορτή στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, το βράδυ του Σαββάτου.

«Ο Γενικός Γραμματέας καταδικάζει σθεναρά τη φρικιαστική τρομοκρατική ενέργεια της 17ης Αυγούστου εναντίον γαμήλιας τελετής στην Καμπούλ, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 63 ανθρώπους και τραυμάτισε πάνω από 180» άλλους, τόνισε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος του Γκουτέρες, ο Στεφάν Ντουζαρίκ.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ εξέφρασε «τα πιο βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στην κυβέρνηση και τον λαό του Αφγανιστάν» και ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Την ευθύνη για την έκρηξη, που πιστεύεται ότι προκάλεσε βομβιστής-καμικάζι, μέσα σε κατάμεστη αίθουσα όπου γινόταν γαμήλια γιορτή το Σάββατο ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Εξάλλου ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε χθες Κυριακή «φρικτή» την επίθεση στην Καμπούλ, επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνησή του διεξάγει «πολύ καλές» συζητήσεις με τους Ταλιμπάν στο πλαίσιο της προσπάθειάς της με σκοπό να τερματιστεί ο πόλεμος στο Αφγανιστάν, η αμερικανική εμπλοκή στον οποίο διαρκεί από το 2001.

Ο Τραμπ εξέφρασε αισιοδοξία, είπε πως οι ΗΠΑ θα μειώσουν τον αριθμό των στρατιωτικών τους που είναι ανεπτυγμένοι εκεί, αλλά διατηρήσουν «πολύ σημαντική» παρουσία των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών. «Είμαστε εκεί για έναν λόγο, δεν θέλουμε [το Αφγανιστάν] να γίνει εργαστήριο (...) τρόμου», είπε ο Ρεπουμπλικάνος σε δημοσιογράφους στο Νιου Τζέρσι.
epirusblog.gr
5 of 5
Γκουτέρες: Φρικιαστική τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση σε γάμο στο Αφγανιστάν
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5164621546760729913
item