Γιάννενα: Αίτηση για ερμηνεία της διαθήκης της Αλεξάνδρας –Ελένης Γκαστή του ομώνυμου Κληροδοτήματος προς όφελος των φοιτητών διεκδικεί ο Δήμος Ιωαννιτών

Γιάννενα: Αίτηση για ερμηνεία της διαθήκης της Αλεξάνδρας –Ελένης Γκαστή του ομώνυμου Κληροδοτήματος προς όφελος των φοιτητών διεκδικεί ο Δήμος Ιωαννιτών
Μετά την αίσια έκβαση των αιτήσεων του Κληροδοτήματος Φερενίκης Καλούδη και Αγλαΐας Χαραλάμπους,μία ακόμη αίτηση του Δήμου Ιωαννιτών, η οποία  αφορά το Κληροδότημα Αλεξάνδρας –Ελένης Γκαστή κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα προς το Τριμελές Εφετείο Ιωαννίνων.
Προκειμένου να εκπληρωθεί η βούληση της διαθέτιδας υπό τις σημερινές συνθήκες και συγκυρίες και προκειμένου να ικανοποιηθεί επωφελέστερα κι ασφαλέστερα η θέλησή της, η αίτηση προς το Εφετείο Ιωαννίνων με τη διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας περί της ερμηνείας της με αριθμό 26.152/1-6-1968 δημόσιας διαθήκης της Αλεξάνδρας – Ελένης Γκαστή , ζητά να οριστούν τα οικονομικά κριτήρια χορήγησης επιδόματος στέγασης φοιτητών και το προικοδότημα κατά τα οριζόμενα στη διαθήκη. 
Πιο συγκεκριμένα από τα έσοδα των  ακινήτων στη Λάρισα θα χορηγείται φοιτητικό επίδομα στέγασης σε οικονομικά αδύναμους φοιτητές και από τα έσοδα των ακινήτων των Ιωαννίνων προικοδότημα σε άπορες κορασίδες.
Στην αίτησή του ο Δήμος τεκμηριώνει τη θέση του ενώ προσδιορίζει με σαφήνεια τόσο τα κριτήρια για τη λήψη του φοιτητικού επιδόματος όσο και το δικαίωμα συμμετοχής στην αίτηση για οικονομική ενίσχυση –προικοδότημα. Η δικάσιμος για την ερμηνεία της διαθήκης της Αλεξάνδρας- Ελένης Γκαστή έχει προσδιοριστεί για τις 16 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.
«Η δημοτική αρχή στα πλαίσια της χρηστής και αποδοτικής διαχείρισης των Κληροδοτημάτων με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες, διερεύνησε όλες τις απαραίτητες παραμέτρους για την τεκμηρίωση της αίτησης έχοντας άλλωστε μια  πολύτιμη εμπειρία με τις δύο προηγούμενες αιτήσεις που εγκρίθηκαν, η μια εκ των οποίων εξέταζε συναφή κριτήρια. 
Υπήρξε από την πλευρά μας μέριμνα κι επικοινωνία με το αντίστοιχο τμήμα φοιτητικής μέριμνας του Πανεπιστημίου προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα κατά τη σύνταξη της αίτησης.
Ως Δημοτική αρχή μεριμνήσαμε για την είσπραξη των  οφειλομένων ενοικίων όλων των καταστημάτων του Κληροδοτήματος από το 2012 κι εξής. 
Τα καταστήματα στη Λάρισα είναι όλα μισθωμένα με κανονική ροή στην είσπραξη ενώ έχουν ήδη ρυθμιστεί οι παλιές οφειλές κι έχει ήδη εισπραχθεί ένα ποσό της τάξεως των 30.000€ από τη ρύθμιση στο τέλος του 2018 ενώ στο τέλος του 2019 αναμένεται να καταβληθούν με βάση τη ρύθμιση άλλες 30.000€  με τα ετήσια έσοδα από τα καταστήματα να αγγίζουν τις 19.500€
Για τα έσοδα από τα καταστήματα των Ιωαννίνων έχουν ασκηθεί ένδικα μέσα», δήλωσε η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για τα Κληροδοτήματα, Γεωργία Γιώτη.
Έμπρακτα η Δημοτική Αρχή και μέσω της αξιοποίησης των κληροδοτημάτων αποδεικνύει το  ενδιαφέρον της για το πρόβλημα της στέγασης των φοιτητών. 
Μόλις πρόσφατα άλλωστε το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να διαθέτει κάθε χρόνο 80.000 ευρώ για την ενοικίαση διαμερισμάτων και την επιδότηση της φοιτητικής κάρτας του αστικού ΚΤΕΛ, σε μια ακόμα ενέργεια η οποία υπερβαίνει τα στενά όρια της ευθύνης του, αναλαμβάνοντας να λύσει θέματα που θα έπρεπε να λύνει το κεντρικό κράτος. 
Ωστόσο εμείς είμαστε εδώ γιατί ενδιαφερόμαστε πραγματικά για τους φοιτητές μας και κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να τους στηρίξουμε», δήλωσε ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.
dimotikoradiofono.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Αίτηση για ερμηνεία της διαθήκης της Αλεξάνδρας –Ελένης Γκαστή του ομώνυμου Κληροδοτήματος προς όφελος των φοιτητών διεκδικεί ο Δήμος Ιωαννιτών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1275872695456721832
item