Γιάννενα: Ελικόπτερο πυρόσβεσης με βάση τα Ιωάννινα Γιάννενα: Ελικόπτερο πυρόσβεσης με βάση τα Ιωάννινα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ελικόπτερο πυρόσβεσης με βάση τα Ιωάννινα

Γιάννενα: Ελικόπτερο πυρόσβεσης με βάση τα Ιωάννινα
Με την ενίσχυση ενός ελικοπτέρου πυρόσβεσης που στο εξής και μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου θα έχει ως βάση το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ευελπιστεί ότι θα έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τυχόν εκδήλωση πυρκαγιών.
Στατιστικά, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες πυρκαγιές στην Ήπειρο και ειδικότερα στα Ιωάννινα εκδηλώνονται τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.
Επίσης όμως αυτό που έχει κινητοποιήσει τα τελευταία χρόνια την πυροσβεστική υπηρεσία είναι η μεταβολή των καιρικών συνθηκών, με κύριο χαρακτηριστικό πλέον την παρατεταμένη ανομβρία σε συνδυασμό με τους καθημερινούς ισχυρούς ανέμους ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρες.
Η παράμετρος αυτή προβληματίζει ιδιαίτερα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπως ανέφερε ο διοικητής των υπηρεσιών στα Γιάννενα Απόστολος Βασδέκης που στάθηκε όμως στο υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και στον συντονισμό με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και των Δήμων.
Το επόμενο δεκαήμερο με βάση και τις μετεωρολογικές προβλέψεις αναμένεται να είναι ιδιαίτερα θερμό με τον υδράργυρο στην περιοχή μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο να βρίσκεται σταθερά πάνω από τους 37 βαθμούς.
«Το μόνο που θα θέλαμε να ζητήσουμε από τους πολίτες είναι να αποφύγουν ενέργειες που πιθανόν να προκαλέσουν την εκδήλωση πυρκαγιάς», ανέφερε ο κ. Βασδέκης, σημειώνοντας παράλληλα ότι ενώ η συνεργασία με τους φορείς της αυτοδιοίκησης είναι εξαιρετική, παρατηρείται ακόμη και σήμερα μία ελλιπής ανταπόκριση των πολιτών στις υποχρεώσεις που έχουν να καθαρίσουν τις ιδιοκτησίες τους.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ελικόπτερο πυρόσβεσης με βάση τα Ιωάννινα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 158719541817286525
Σχόλια
item