Αντώνης Διαματάρης: Η ομογένεια αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης

Αντώνης Διαματάρης: Η ομογένεια αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης
Η πολιτεία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στήριξη του ελληνισμού σε ολόκληρη την Αυστραλία, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης Βασίλη Παπαστεργιάδη, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα αποδήμου Ελληνισμού, Αντώνης Διαματάρης.

Κατά τη συνάντησή τους στο γραφείο του υφυπουργού στο υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο κ. Διαματάρης υπογράμμισε πως η ομογένεια αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης και ζήτησε να ενημερωθεί για τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ομογενείς της Μελβούρνης, κυρίως στον τομέα της εκπαίδευσης, όπως οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών από την Ελλάδα, η ενεργοποίηση προγραμμάτων φιλοξενίας μαθητών στην Ελλάδα, τα σχολικά εγχειρίδια και η εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Από τη μεριά του, ο κ. Παπαστεργιάδης ενημέρωσε τον κ. Διαματάρη για την ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης, τη δεύτερη αρχαιότερη της Διασποράς, που με 300.000 ελληνικής καταγωγής κατοίκους θεωρείται η τρίτη μεγαλύτερη ελληνόφωνη πόλη στον κόσμο, μετά την Αθήνα και τη Θεσ/νίκη, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση. 

Με πλούσιο έργο, κυρίως στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό, η κοινότητα λειτουργεί Σχολεία Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού σε διάφορα προάστια της Μελβούρνης και το Κολλέγιο Alphington Grammar, με περισσότερους από 2.500 μαθητές συνολικά, ενώ υποστηρίζει άμεσα και πέντε ελληνορθόδοξες εκκλησίες. 

Η κοινότητα διοργανώνει, επίσης, ορισμένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στην Αυστραλία, όπως το Ελληνικό Φεστιβάλ της Λόνστεϊλ στο κέντρο της Μελβούρνης, που προσελκύει περισσότερους από 120.000 επισκέπτες και το ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου.

Το 2014, σημειώνει η ίδια ανακοίνωση, ολοκληρώθηκε η ανέγερση του 15ώροφου νέου κοινοτικού κτιρίου στο κέντρο της Μελβούρνης, στο οποίο στεγάζεται το Ελληνικό Κέντρο Σύγχρονου Πολιτισμού, το οποίο έχει αναδειχθεί το μεγαλύτερο της ελληνικής διασποράς με δεκάδες χιλιάδες επισκέψεις ετησίως. 

Οι πολυσχιδείς δράσεις του Κέντρου περιλαμβάνουν επίσης κύκλους διαλέξεων, μαθήματα νεοελληνικής γλώσσας και αρχαίων ελληνικών, βραβεύσεις μαθητών ελληνικής καταγωγής κ.ά.
epirusblog.gr
5 of 5
Αντώνης Διαματάρης: Η ομογένεια αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5768753053995977088
item