Γιάννενα: ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ το τμήμα Παραδοσιακών χορών του Πνευματικού

Γιάννενα: ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ το τμήμα Παραδοσιακών χορών του Πνευματικού

Με την προγραμματισμένη συμμετοχή του σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Λήμνο του Βορείου Αιγαίου, έκλεισε την 35η εκπαιδευτική και καλλιτεχνική χρονιά του το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών

Άνω των 2.000 θεατών παρακολούθησαν την παράσταση στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Γιορτής Κρασιού Αγίου Δημητρίου Λήμνου ενώνοντας με αυτό τον τρόπο τις δυο άκρες της Ελλάδας με αφορμή ένα κοινό τους αγροτικό προϊόν που γιορτάζεται από τους αρχαίους χρόνους.

Παράλληλα οι γιορτές με αναφορά σε αυτό, αποτελούν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για προβολή ενός τόπου στους επισκέπτες του κόσμου. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και διδασκαλία των προγραμμάτων είχαν οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής Ηλίας Γκαρτζονίκας και Νίκος Νούσιας, ενώ τη μουσική συνοδεία οι Παναγιώτης Μπάρκας και Βλάσσης Παπαδημητρίου. 


Στις παράλληλές δράσεις της αποστολής συγκαταλέγεται η εκμάθηση λημνιακών χορών από ντόπιους, που θα αποτελέσουν υλικό παρουσίασης τη νέα χρόνια και οι επισκέψεις σε χώρους με πολιτιστικό ενδιαφέρον όπως το Κάστρο του νησιού και η Παναγία η Κακαβιώτισσα.

 Οι εγγραφές για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά ξεκινούν στις 2 Σεπτεμβρίου 2019 καθημερινά 4- 9μμ στους χώρους της Σχολής, Δωδώνης 35 (στο τέλος του Πάρκου Κουραμπά, δίπλα από τη Στρατολογία) και συμπεριλαμβάνουν χορευτές όλων των ηλικιών. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2651048235
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ το τμήμα Παραδοσιακών χορών του Πνευματικού
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1972214423346205348
item