Γιάννενα: Επανέρχεται η έκπτωση συνέπειας στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΙ

Γιάννενα: Επανέρχεται η έκπτωση συνέπειας στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΙ

Κανονικά θα ισχύσει η έκπτωση συνέπειας 15% στα τιμολόγια ύδρευσης – αποχέτευσης στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΙ, καθώς η επιτροπή του άρθρου 152 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας ανέτρεψε την αρνητική απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης.

Η έκπτωση 15% αφορά τόσο την αξία ύδρευσης όσο και την αξία αποχέτευσης, ενώ οι προϋποθέσεις για την παροχή της είναι να εξοφλούνται οι λογαριασμοί μέχρι και την ημερομηνία της λήξης τους, αλλά παράλληλα να εξοφλούνται και οι δόσεις τυχόν διακανονισμών. 

Το ποσό της έκπτωσης θα εμφανίζεται στον αμέσως επόμενο λογαριασμό, δε θα υπολογίζεται, όμως, στον έναντι, ο οποίος είναι ένας κατ’ εκτίμηση λογαριασμός, όπου δεν εμφανίζεται η ανάλυση των χρεώσεων.

Η έκπτωση του 15% είχε αρχίσει να εφαρμόζεται, ωστόσο μετά την απόρριψη της απόφασης το μέτρο είχε ανασταλεί. 


Με την απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152, που δέχεται ότι πρόκειται για έκπτωση και όχι για νέα τιμολογιακή πολιτική, ο κ. Χρυσοστόμου, μιλώντας στον Η.Α., τόνισε πως η έκπτωση όχι απλώς θα επανέλθει άμεσα, αλλά θα ισχύσει και αναδρομικά για τους μήνες που δεν υπολογιζόταν από τη λήψη της απόφασης.

Εξάλλου, η επιτροπή του άρθρου 152 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας δικαίωσε τη ΔΕΥΑΙ και ως προς την προσφυγή της για τη διασφάλιση των ελέγχων για την ποιότητα του νερού, που φτάνει στους καταναλωτές.


«Και οι δύο αυτές αποφάσεις μας ικανοποιούν για δύο λόγους. Πρώτα γιατί αποδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, ότι ως υπεύθυνη διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, όλα αυτά τα χρόνια, οι αποφάσεις μας πάρθηκαν με γνώμονα το καλό της Επιχείρησης αλλά και των πολιτών, και, δεύτερον, γιατί, σε ό,τι αφορά τους ελέγχους για την ποιότητα του νερού, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το “προϊόν” που φτάνει στους πολίτες, ενώ σε ό,τι αφορά την έκπτωση συνέπειας, κατοχυρώνεται η πρώτη ενέργεια στο πλαίσιο του σχεδιασμού μας για τη μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΙ, μετά από τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε αυτά τα χρόνια για την οικονομική εξυγίανση της επιχείρησης. 


Με γνώμονα πάντα τη βιωσιμότητα της Επιχείρησης, επιβραβεύουμε τους συνεπείς καταναλωτές και δίνουμε κίνητρο και στους υπόλοιπους να πληρώνουν έγκαιρα τους λογαριασμούς τους, απολαμβάνοντας ένα σημαντικό ποσοστό έκπτωσης», υπογράμμισε ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Θωμάς Μπέγκας.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Επανέρχεται η έκπτωση συνέπειας στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΙ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4511239602929544888
item