Γιάννενα: Η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα για το διυπουργικό νομοσχέδιο

Γιάννενα: Η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα για το διυπουργικό νομοσχέδιο
Για το διυπουργικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα, μίλησε πριν λίγο στην πρώτη της ομιλία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα

Αφού ευχαρίστησε τους πολίτες των Ιωαννίνων για την εκλογή της τόνισε «ότι ο ελληνικός λαός ενέκρινε στις εκλογές του Ιουλίου το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας περίτρανα και αυτοδύναμα και τώρα διαπιστώνει την εντυπωσιακή αντιστοιχία εξαγγελιών και μέτρων που ακολουθούν τον παλμό της κοινωνίας». 

Για την κατάργηση του ασύλου ανέφερε ότι «ο ελεύθερος πολίτης δεν έχει ανάγκη από άσυλο και τα Πανεπιστήμια θα πρέπει επιτέλους να γίνουν ακαδημαϊκά ελεύθερα!». Και στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο χώρο της υγείας.

Τόνισε την ανακούφιση των ασθενών από τα μέτρα του Υπ.Υγείας ωστόσο «θα πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη στο χώρο της υγείας συνολικά αλλά και στα Ιωάννινα», ανέφερε.

«Θα πρέπει για παράδειγμα γρήγορα να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας με προσλήψεις νοσηλευτών και ιατρών ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων των δύσβατων κυρίως περιοχών της Ηπείρου και των Ιωαννίνων. 

Σύγχρονο σύστημα υγείας, αποτελεσματικό και ανθρωποκεντρικό με γνώμονα τον άνθρωπο και ιδίως τον ασθενή».

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία:
Κύριε Πρόεδρε, Είναι η πρώτη μου ομιλία ως βουλευτής Ιωαννίνων και νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τόσο τον Πρωθυπουργό για την ευκαιρία που μου έδωσε συμπεριλαμβάνοντάς με στα ψηφοδέλτια της ΝΔ όσο και τους Γιαννιώτες συμπολίτες μου για την τιμή που μου έκαναν να τους εκπροσωπώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Οι Έλληνες πολίτες, στις 7 Ιουλίου δώσανε ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υλοποιήσουν όλα αυτά για τα οποία δεσμευτήκαμε προεκλογικά. 

Ένα μήνα μόλις μετά τις εθνικές εκλογές, με ικανοποίηση ο ελληνικός λαός, διαπιστώνει την εντυπωσιακή αντιστοιχία εξαγγελιών και μέτρων που ακολουθούν τον παλμό της κοινωνίας, διαπιστώνει ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις μας γίνονται πράξεις, άμεσα και αποτελεσματικά, διαμορφώνοντας ένα σύγχρονο κράτος με κοινωνική δικαιοσύνη προς όφελος των πολλών.

Η νέα κυβέρνηση έχει ήδη αποδείξει ότι είναι έτοιμη για σκληρή δουλειά με πρόγραμμα, μεθοδικότητα και ήθος, ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει γρήγορα σε ρυθμούς ανάπτυξης. Κατηγορηθήκαμε, κύριοι συνάδελφοι, από τον ΣΥΡΙΖΑ για κρυφή προεκλογική ατζέντα. Καμία κρυφή ατζέντα. Ξεκάθαρο πρόγραμμα που εγκρίθηκε περίτρανα και αυτοδύναμα από τον Ελληνικό λαό.

Ότι είπαμε προεκλογικά, γίνεται πράξη μετεκλογικά, με γνώμονα την κοινωνική πρόνοια προς όφελος όλων των πολιτών και αυτό ίσως ξενίζει την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Το σημερινό διυπουργικό νομοσχέδιο αποδεικνύει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ ακόμη μια φορά για να διορθώσει στρεβλώσεις του παρελθόντος και να ενισχύσει τα δημόσια αγαθά όπως η παιδεία και η υγεία.

Η δημόσια παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό που πρέπει να προστατευτεί. Και τα Πανεπιστήμια θα πρέπει επιτέλους να γίνουν ακαδημαϊκά ελεύθερα! 

Είμαι απόφοιτος Ελληνικού πανεπιστημίου, και πιστεύω ότι το άσυλο υποβαθμίζει την ακαδημαϊκή εκπαίδευση, συντηρώντας ένα σύστημα ανομίας που δεν σχετίζεται με την ελεύθερη διακίνηση ιδεών αλλά με την ελεύθερη διακίνηση παραεμπορίου, βίας και βανδαλισμών εξυπηρετώντας άλλα, εξω-πανεπιστημιακά συμφέροντα. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, 

Η βία δεν χωρά στα ελληνικά πανεπιστήμια. Οι τραμπουκισμοί, οι απειλές, οι βανδαλισμοί δεν είναι ένδειξη ελευθερίας.

 Δεν πρέπει τα πανεπιστήμια να είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν γίνεται στην Ελλάδα του σήμερα να χτίζονται καθηγητές στα γραφεία τους. Όμως είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε και να αναπτύξουμε τα δημόσια Πανεπιστήμια και η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου θα βάλει επιτέλους τέλος στην παρακμή τους. 

Θέλουμε πανεπιστημιακά ιδρύματα που τόσο το εκπαιδευτικό προσωπικό όσο και οι φοιτητές θα νιώθουν ασφαλείς. Θέλουμε ακαδημαϊκούς χώρους που θα προάγεται η έρευνα, η καινοτομία, η εξέλιξη των φοιτητών. 

Η κατάργηση του ασύλου δεν εξασφαλίζει μόνο την ασφάλεια, προάγει και την ελεύθερη σκέψη. Όσοι ανησυχούν για τη διαφαινόμενη απώλειά του, μάλλον τρέμουν την επιστροφή του θεσμού των πανεπιστήμιων στην κοινωνία.

Ο ελεύθερος πολίτης δεν έχει ανάγκη από «άσυλο». Γιατί είναι καιρός τα πανεπιστήμια μας να ανθίσουν και πάλι. Είναι καιρός να αφοσιωθούν, χωρίς περισπασμούς και εμπόδια, στην εκπαιδευτική και ερευνητική τους αποστολή.

Είναι καιρός να αποδεσμευτούν από τα κακώς κείμενα. Θέλουμε πανεπιστήμια εξωστρεφή, μέρος της κοινωνίας. Φυσικά η κοινωνία δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τον αφορούσε ποτέ. Η πολιτική του αναλγησία στα προβλήματα του ελληνικού λαού απέδειξε ότι δεν αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τα προβλήματά του. 

Οι κοινωνικές του ευαισθησίες περιορίζονται μόνο σε αφηρημένες έννοιες και εκλογο-επιδόματα. Η Νέα Δημοκρατία όμως είναι εδώ με πράξεις, προωθώντας την κοινωνική μέριμνα και σε έναν άλλο ευαίσθητο χώρο, αυτόν της υγείας. 

Με το σημερινό νομοσχέδιο διασφαλίζεται η παραλαβή φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) από το κοντινότερο ιδιωτικό φαρμακείο για τους καρκινοπαθείς αντί να περιμένουν στις ουρές της ντροπής. 

Η παραλαβή μπορεί να γίνει και από τον χώρο διαμονής τους χωρίς καμιά επιβάρυνση του ασθενή. Και δόξα το Θεό έχουμε την υγεία μας, όμως ως γιατρός γνωρίζω από πρώτο χέρι την ανακούφιση που δίνει το μέτρο αυτό σε αρκετούς συμπολίτες μας.

Η νέα κυβέρνηση μεριμνά για τους ασθενείς με αποτελεσματικές και άμεσες λύσεις. Διαμορφώνει ένα νέο πλαίσιο υγείας και κοινωνικής μέριμνας. Η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει ότι η κοινωνική ευαισθησία δεν είναι δόγμα που ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά παραδοσιακά επιχειρούν να καπηλευθούν.

Είναι μια υπέρτατη αξία, που υπηρετείται σωστά όταν υπάρχει σχέδιο, στρατηγική και αποφασισμένοι άνθρωποι να την υπηρετήσουν. Ο ελληνικός λαός δεν θέλει άλλες θεωρίες, αλλά πράξεις. Παιδεία και υγεία αποτελούν τομείς προτεραιότητας για την νέα κυβέρνηση και την Νέα Δημοκρατία.

Οραματιζόμαστε μια σύγχρονη Ελλάδα και το όραμά μας έχει ήδη αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά από τις πρώτες μέρες διακυβέρνησης. Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις αυτό το όραμα για μια σύγχρονη Ελλάδα που θα δώσει στην γενιά μου και σε όλους τους πολίτες, πίσω την ελπίδα για μια ομαλή καθημερινότητα με ανάπτυξη και ευμάρεια.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα για το διυπουργικό νομοσχέδιο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7768352032464899743
item