Γιάννενα: Εξοπλίζει το ΚΕΘΕΑ με Κινητή Μονάδα, μέσω ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Ηπείρου

Γιάννενα: Εξοπλίζει το ΚΕΘΕΑ με Κινητή Μονάδα, μέσω ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Ηπείρου

281.600 ευρώ για τη λειτουργία της Μονάδας και την αγορά ενός van που θα επιτρέπει την μετακίνηση του προσωπικού και τη διενέργεια συναντήσεων συμβουλευτικής.
Μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση, που αναμένεται να βοηθήσει τα μέγιστα το πολύτιμο έργο του ΚΕΘΕΑ στην Ήπειρο, υπέγραψε χθες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Συγκεκριμένα με την απόφαση του κ. Καχριμάνη, εντάσσεται στο «Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020» η πράξη «Κινητή Μονάδα Ηπείρου», με δικαιούχο Φορέα το ΚΕΘΕΑ και συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης 281.600 ευρώ.
Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά τη χρηματοδότηση για 24 μήνες της λειτουργίας της Κινητής Μονάδας που θα έχει έδρα τα Ιωάννινα και συγκεκριμένα τη μισθοδοσία εξειδικευμένου προσωπικού, ήτοι ενός ψυχολόγου, δύο κοινωνιολόγων, δύο αποφοίτων κοινωνικής εργασίας και ενός ειδικού θεραπευτή (απόφοιτου εγκεκριμένου προγράμματος απεξάρτησης).
Για τη λειτουργία της Κινητής Μονάδας θα χρηματοδοτηθεί από την πράξη και η αγορά ειδικού οχήματος (βαν) που θα επιτρέπει την μετακίνηση του προσωπικού και τη διενέργεια συναντήσεων συμβουλευτικής.
Η ομάδα των στελεχών θα οργανώνει επισκέψεις σε όλο το γεωγραφικό εύρος της Περιφέρειας Ηπείρου με στόχο την ενημέρωση για θέματα εξαρτήσεων, τη συμβουλευτική σε εξαρτημένα άτομα και μέλη των οικογενειών τους και την παραπομπή τους σε δομές εντατικής θεραπείας εφ’ όσον κάτι τέτοιο κρίνεται απαραίτητο.
Η Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ θα έχει την έδρα της στα Ιωάννινα σε χώρο μισθωμένο μέσω της πράξης, και θα διαμορφώσει συνέργειες τόσο με το ολοκληρωμένο Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, με το Πολυδύναμο Κέντρο Άρτας όσο και με τη Μονάδα Σωματικής Αποτοξίνωσης που προβλέπεται να λειτουργήσει στο Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», αλλά και με άλλες μονάδες αντιμετώπισης των εξαρτήσεων που θα λειτουργήσουν στην Περιφέρεια Ηπείρου.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εξοπλίζει το ΚΕΘΕΑ με Κινητή Μονάδα, μέσω ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Ηπείρου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4403249420968766119
item