Θεσπρωτία: Η Φιλαρμονική Λεχαινών συμμετέχει στους εορτασμούς των 90 χρόνων της Φιλαρμονικής Φιλιατών

Θεσπρωτία: Η Φιλαρμονική Λεχαινών συμμετέχει στους εορτασμούς των 90 χρόνων της Φιλαρμονικής Φιλιατών
Αναχωρεί την Τρίτη 6 Αυγούστου για τους Φιλιάτες Θεσπρωτίας η Φιλαρμονική Λεχαινών και θα επιστρέψει στις 8 Αυγούστου, αφού συμμετάσχει σε συναυλίες που θα γίνουν στην ακριτική πόλη για τα 90 χρόνια της Φιλαρμονικής Φιλιατών.
Ενενήντα χρόνια ιστορίας συμπληρώνει φέτος η «Δημοτική Φιλαρμονική Φιλιατών», μια Φιλαρμονική με κοινωνική και εκπαιδευτική υπόσταση που διαδραμάτισε και εξακολουθεί να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα μουσικά δρώμενα της πόλεως των Φιλιατών και της ευρύτερης περιοχής της Θεσπρωτίας.
Είναι η αρχαιοτερη Φιλαρμονική της Θεσπρωτίας η 4η αρχαιότερη της Ηπείρου και αποτελείται από 45 περίπου μουσικούς. Γιορτάζοντας φέτος τα 90 χρόνια της κάνει μια σειρά εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων και οι συναυλίες με τη Φιλαρμονική Λεχαινων.
Οι δύο φιλαρμονικές θα παίξουν η καθεμία ξεχωριστά το δικό τους πρόγραμμα και στη συνέχεια θα ερμηνεύσουν και κάποια κομμάτια από κοινού.Για τη Φιλαρμονική των Λεχαινων αποτελεί τιμή και αναγνώριση η πρόσκληση αυτή, καθώς θα της δοθεί η ευκαιρία να αποτελέσει τον πολιτιστικό πρεσβευτή της πόλης και του Δήμου σε μια μακρινή και ηρωική περιοχή της χώρας μας.
Δύο Φιλαρμονικές με παρόμοια ιστορία (η φιλαρμονική Λεχαινων συμπληρώνει φέτος 87 χρόνια ιστορίας) με προσφορά στον τόπο, με διακρίσεις,με δύο νέους μαέστρους με όρεξη που έχουν δημιουργήσει υπέροχα σύνολα και με δεκάδες νέους μουσικούς, παιδιά των σχολείων που εντυπωσιαζουν κάθε φορά με τις επιδόσεις τους, που αναμένεται να μαγέψουν το κοινό με τις εμφανίσεις τους στην ιστορική πόλη των Φιλιατών.
Η φιλαρμονική Λεχαινών θα ταξιδέψει με 50 μουσικούς που θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να δικαιολογήσουν τη φήμη που τους συνοδεύει και με τη διεύθυνση του Ευρυσθένη Χατζηγιάννη θα αποδώσουν τα καλύτερα. Η Φιλαρμονική Λεχαινών ευχαριστεί για την πρόσκληση τον Δήμαρχο Φιλιατών κ. Παππά τον Αντιδήμαρχο κ. Μποροδήμο και τον Αρχιμουσικό κ. Δελλή.
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Η Φιλαρμονική Λεχαινών συμμετέχει στους εορτασμούς των 90 χρόνων της Φιλαρμονικής Φιλιατών
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 6221183120209218257
item