9 μυστικά μαγαζιά σε αθηναϊκές στοές

9 μυστικά μαγαζιά σε αθηναϊκές στοές
Ανακαλύψτε αυτά τα μυστικά μαγαζιά που αποτελούν “κρυμμένα διαμάντια”, μέσα σε κάποιες “ξεχασμένες” αθηναϊκές στοές, σαν ένα παράθυρο νοσταλγίας σε μια παλιά εποχή.
Οι ιστορικές στοές της Αθήνας είναι μια κρυμμένη “πόλη μέσα στην πόλη”. 
Από θρυλικά μπαρ και χειροποίητα παιχνίδια μέχρι underground κουρεία και μαγαζιά με vintage ρούχα, ξετρυπώσαμε μερικούς θαμμένους θησαυρούς μέσα σε αυτούς τους μυστικούς χώρους. 
Είναι η τέλεια ευκαιρία να συνδυάσει κανείς ψαγμένα μέρη με ψώνια. Μάθετε, επίσης, γιατί δημιουργήθηκαν οι δεκάδες στοές στο κέντρο της Αθήνας.
Στοές στην Αθήνα

Old school καφέ

Στοά Ναυτεμπορική, Δραγατσανίου 8, Ιστορικό κέντρο
Για να συνδυάσετε μια γεύση από το παρελθόν με μια κλασική εμπειρία ελληνικού καφέ, δοκιμάστε το Καφέ=Μπαρ στη Στοά Ναυτεμπορική. 
Αυτή η στοά με είσοδο στην οδό Δραγατσανίου και έξοδο από την πλατεία Αγίων Θεοδώρων είναι μια από τις πολλές στοές κοντά στο σταθμό του μετρό Πανεπιστήμιο. 
Ο Νίκος, ο τρίτος ιδιοκτήτης του καφέ από το 1952 που φτιάχτηκε, αναπολεί την παλιά εποχή, όταν η στοά είχε πέντε θυρωρούς και καταστήματα και γραφεία γέμιζαν όλους τους ορόφους. 
Τότε, το καφέ πρωταγωνιστούσε κάποιες φορές και σε ελληνικές ταινίες και διαφημίσεις. 
Σήμερα, μόνο δυο καταστήματα στο ισόγειο λειτουργούν ακόμα, μαζί με το γοητευτικό καφενείο του Νίκου, που είναι ριζοσπαστικά απλό, σαν το όνομά του. Tip: Μην το αναζητήσετε το Facebook ή το Instagram!

Καπέλα για όλες τις εποχές

Στοά Ορφανίδου, Σταδίου 39 Ιστορικό Κέντρο
Ανάμεσα στις οδούς Σοφοκλέους και Σταδίου στη Στοά Ορφανίδου, υπάρχει η τέλεια δικαιολογία για χάζι στις βιτρίνες. Τα μαγαζιά που πουλάνε νομίσματα και αντίκες, δίπλα στα πολυκαταστήματα ρούχων κι εσωρούχων δημιουργούν ένα πολυμορφικό πέρασμα που έχει αντέξει στο πέρασμα του χρόνου. 
Ένα από τα καταστήματα η νοσταλγική βιτρίνα του οποίου τραβάει το βλέμμα είναι τα καπέλα “Μαίρη”, που προσφέρει καπέλα για όλα τα στυλ, ηλικίες και περιστάσεις, από casual κασκέτα μέχρι εντυπωσιακά γυναικεία καπέλα. Το highlight της προσεγμένης συλλογής είναι τα χειροποίητα καπέλα που έχει επιμεληθεί η οικογένεια της Μαίρης, ιδιοκτήτριας της μπουτίκ.

Χειροποίητα παιχνίδια και γονεϊκές συμβουλές

Στοά Τρίστρατο, Δραγατσανίου 6, Ιστορικό Κέντρο
Όπως αναφέρει και το όνομά της, η Στοά αυτή έχει εξόδους προς τρεις δρόμους. Οι ντόπιοι έρχονται συνήθως εδώ για ηλεκτρικές συσκευές, αλλά το ισόγειο κρύβει μια αναπάντεχη έκπληξη: κατάλοιπα από τα αρχαία τείχη της Αθήνας. 
Μπαίνοντας από την οδό Δραγατσανίου, θα συναντήσετε μια βιτρίνα με χειροποίητα ξύλινα παιχνίδια, μουσικά όργανα και διάφορα άλλα τυχαία αντικείμενα. 
Το μικροσκοπικό μαγαζάκι φανερώνει τα διαφορετικά ενδιαφέροντα του ιδιοκτήτη κ. Μιχάλη, που ποικίλουν από ανθρωποσοφία μέχρι βιοδυναμική καλλιέργεια. 
Συχνά πιάνει κουβέντα με τους περαστικούς για τα σχολεία του Steiner και την ανατροφή, τα αγαπημένα του θέματα συζήτησης. Μερικές φορές το πάθος του εκτείνεται σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και αυθόρμητες μαζώξεις στην ενδιαφέρουσα αυτή στοά.

All-time classic μπαρGalaxy bar, Σταδίου Αθήνα

Στοά Μιχαήλ Κ. Λεμού
Κρυμμένο στην ίδια στοά, είναι ένα από τα παλιότερα και πιο μοναδικά μέρη για ποτό. Το Galaxy Bar (μην το μπερδεύετε με αυτό στο Hilton), άνοιξε το 1972 αλλά μετακόμισε εδώ το 1991. 
Είναι πόλος έλξης δημιουργικού και λόγιου κοινού και παλιών Αθηναίων, που γοητεύονται από το διάσημο κύριο Γιάννη, έναν παλιό ιδιοκτήτη που χαιρετά τους επισήμους ο ίδιος και βεβαιώνει ότι κανείς δε φεύγει δυσαρεστημένος. 
Τα φώτα μένουν αναμμένα όλο το βράδυ και η μουσική παίζει σιγανά, συνοδεύοντας θριαμβευτικές συζητήσεις (ασυνήθιστο για ελληνικό μπαρ). Είναι πολύ δημοφιλές για ποτά μετά τη δουλειά, και θα σας κάνει να αναρωτηθείτε πώς χωρούν όλοι οι θαμώνες σε αυτό το μαγευτικό στενό χώρο. 
Το Galaxy Bar δίνει την αίσθηση μιας κάψουλας χρόνου με φωτογραφίες από τη χρυσή του εποχή να καλύπτουν τους τείχους, ενθύμια των διάσημων προσωπικοτήτων που πέρασαν από το λαμπερό μπαρ.

90’s fashion

Στοά Πραξιτέλους, Πραξιτέλους 33, Ιστορικό Κέντρο
Το εντυπωσιακό γυάλινο ταβάνι της Στοάς Πραξιτέλους θα σας τραβήξει την προσοχή, όπως και τα εσωτερικά μπαλκόνια κατά μήκος της στοάς. Παλιοί ράφτες και ωρολογοποιοί συνυπάρχουν πλέον με στα studios σχεδιαστών με έναν αυθόρμητο τρόπο. Στον πάνω όροφο θα βρείτε το fashion project Lav Unused. 
Η Έλενα Χαντζή και η Μαριλένα Κοντού ξεκίνησαν την επιχείρηση με παλιά στοκ από διάσημες ιταλικές μάρκες, πουλώντας μετά τα πουλούσαν σε pop-up αγορές. 
Τώρα, το μικρό μέρος είναι τόπος συνάντησης για Αθηναίους που μοιράζονται την ίδια αγάπη για τη 90s μόδα και προσέχουν την ποιότητα και την αντοχή. Στυλίστες και εκδότες μόδας εμφανίζονται συχνά για να δανειστούν ρούχα και φωτογραφίσεις.

Ρετρό κουρείο

Στοά Θεοφιλάτου, Σοφοκλέους 5, Ιστορικό Κέντρο
Μέσα σε μια στοά που κατακλύζεται από φωτοτυπεία, το Εν Αθήναις 1928 είναι ένα κουρείο και μια ψαγμένη μέκκα για hipsters και όχι μόνο. Άνοιξε το 2011 ακριβώς απέναντι από το παλιό χρηματιστήριο της Αθήνας. Το ντεκόρ θυμίζει νεοϋορκέζικα κουρεία. 
Ο ιδιοκτήτης Μπίλυ επέλεξε ένα underground σημείο για να ανοίξει το κουρείο του. Σήμερα έχει πελάτες από όλο τον κόσμο που τον έχουν μάθει από στόμα σε στόμα και τον επισκέπτονται σε αυτή την μοναδική στοά, ενώ ο ίδιος είναι ο σταρ του μαγαζιού. 
Έχει επιλέξει και την τελευταία λεπτομέρεια, από τα προϊόντα μαλλιών μέχρι τη ρετρό επίπλωση. Όταν το κόκκινο ποδήλατο είναι έξω, σημαίνει ότι το κουρείο είναι ανοιχτό.
Στοά

Κάνοντας ανασκαφές για βινύλια

Στοά Θεοφιλάτου
Το συγκρότημα κτιρίων στη συμβολή των οδών Σοφοκλέους κι Αριστείδου γνωρίζει καλά πώς να κρατά μυστικό. Οι πεζοί προσπερνούν τις εισόδους της οδού Θεοφιλάτου, εξαιτίας του χαμηλού φωτισμού και της απεριποίητης πρόσοψης. 
Όμως συχνά, μετά τη δύση, η στοά αυτή μεταμορφώνεται σε λαμπερό αστέρι. Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή να ανακαλύψετε τους δίσκους στην Κασέτα, ένα αθηναϊκό δισκάδικο που φιλοξενεί αυθόρμητα event. 
Είναι γνωστό μόνο σε όσους ξέρουν, και στέκι ανεξάρτητων DJ, έχοντας αφήσει το στίγμα του στην εναλλακτική μουσική σκηνή της πόλης.

Γραμματόσημα, Νομίσματα και καρτ ποστάλ

Στοά Μιχαήλ Κ. Λεμού, Σταδίου 10 & Ομήρου 4, Ιστορικό Κέντρο
Η στοά Μιχαήλ Κ. Λεμού ενώνει την Ομήρου με τη Σταδίου. Παλιότερα στέγαζε όλων των ειδών τις επιχειρήσεις, από ταξιδιωτικά γραφεία και φωτογραφεία μέχρι προμηθευτές καπνού και βινυλίου. 
Και το πιο παράξενο από όλα, είναι το ότι στο δεύτερο και τρίτο όροφο στεγαζόταν το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Από τη Σταδίου, κατευθυνθείτε προς το άγαλμα του Κολοκοτρώνη. 
Εκεί θα συναντήσετε τον Ταρασουλέα & ΣΙΑ ΟΕ., ένα κατάστημα που αυτοπροσδιορίζεται ως “ένας μικρός παράδεισος για το συλλέκτη”. 
Εδώ και τριάντα χρόνια, η οικογενειακή επιχείρηση διαθέτει συλλογές με γραμματόσημα, νομίσματα, χαρτονομίσματα και αναμνηστικά της Ολυμπιάδας, και καρτ ποστάλ. Μπορείτε να αναζητήσετε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, γεωγραφική περιοχή και συγκεκριμένο ενδιαφέρον.

Γευματίζοντας ανάμεσα στα χρώματαArtisan Bistro Αθήνα

Στοά Εμπόρων, Λέκκα 12 Ιστορικό Κέντρο
Περπατώντας κατά μήκος της οδού Βουλής, θα βρείτε τη Στοά Εμπόρων, γεμάτη από παλιές ταμπέλες καταστημάτων. Τα φωσφοριζέ χρώματα θα τραβήξουν το βλέμμα σας σε αυτή την υποτιμημένη στοά. 
Αυτό που οι περισσότεροι ίσως δεν ξέρουν, είναι ότι είναι πέρασμα για να κάνετε παράκαμψη στη Λέκκα, ένα από τα ανερχόμενα μέρη για νυχτερινή διασκέδαση στο κέντρο.
Στη γωνία της οδού Λέκκα υπάρχει το Artizan, ένα καφέ ανοιχτό από τις 9 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, δημοφιλές όλες τις ώρες. 
Για ένα γρήγορο διάλειμμα για καφέ, για να δουλέψετε με το laptop, για ένα ποτάκι μετά τη δουλειά. Δοκιμάστε κρητική ρακή, σαλάτες με υλικά από όλη την Ελλάδα και σίγουρα το πεϊνιρλί.
epirusblog.gr
5 of 5
9 μυστικά μαγαζιά σε αθηναϊκές στοές
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3763860516059069022
item