Ηλεία: Εξιχνιάστηκε σπείρα για δεκάδες κλοπές σε διάστημα 4 μηνών

Ηλεία: Εξιχνιάστηκε σπείρα για δεκάδες κλοπές σε διάστημα 4 μηνών

Δεκάδες κλοπές, που είχαν σημειωθεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες σε διάφορες περιοχές της Ηλείας, εξιχνίασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου. 

Για τις υποθέσεις αυτές οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος έξι ανδρών, ηλικίας από 18 έως και 33 ετών και τριών ανήλικων αγοριών, ηλικίας 12, 16 και 17 ετών, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι φερόμενοι ως δράστες εισέβαλλαν κυρίως σε σπίτια, απ΄ όπου αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρικές συσκευές, γεωργικά εργαλεία και τραπεζικές κάρτες. 

Επίσης, είχαν εισβάλει σε ένα σχολικό συγκρότημα, καθώς και σε ένα μηχανουργείο. Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, οι φερόμενοι ως δράστες επέλεγαν να δρουν κυρίως τις ώρες που απουσίαζαν οι ένοικοι από τα σπίτια τους, αφού πρώτα παραβίαζαν μπαλκονόπορτες και παράθυρα.

Μάλιστα, για να μεταφέρουν τα κλοπιμαία χρησιμοποιούσαν σεντόνια κι κουβέρτες. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε καταυλισμούς όπου διαμένουν οι φερόμενοι ως δράστες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, μέρος των κλοπιμαίων.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι φερόμενοι ως δράστες ανέρχεται, κατ΄ εκτίμηση των αστυνομικών, σε 2.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ η αξία των κλοπιμαίων αντικειμένων ανέρχεται σε περίπου 75.000 ευρώ. 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των εννέα ατόμων θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.
epirusblog.gr
5 of 5
Ηλεία: Εξιχνιάστηκε σπείρα για δεκάδες κλοπές σε διάστημα 4 μηνών
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 6961437958097252885
item