4 συμβουλές για έναν ευτυχισμένο γάμο 4 συμβουλές για έναν ευτυχισμένο γάμο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

4 συμβουλές για έναν ευτυχισμένο γάμο

4 συμβουλές για έναν ευτυχισμένο γάμο
«Όλες οι σχέσεις έχουν τα προβλήματά τους», είτε λόγω της ανίας είτε λόγω της καθημερινότητας που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά. 
«Τα ζευγάρια που δεν κάνουν κάτι γι’ αυτό βλέπουν σταδιακά την ευτυχία να βγαίνει από το παράθυρο της κρεβατοκάμαράς τους.
Κάνε κάθε μέρα μια μικρή πράξη που δείχνει εκτίμηση και ενδιαφέρον
«Η έρευνά μου δείχνει πως όταν δείχνεις συχνά στο σύντροφό σου εκτίμηση, φροντίδα και ενδιαφέρον, είναι διπλάσιες οι πιθανότητες να πετύχει η σχέση σου» εξηγεί η Orbuch. 
Δείξε όλα τα παραπάνω με μερικές απλές κινήσεις -όχι απαραίτητα ρομαντικές- όπως ανάβοντας μόλις ξυπνάς την καφετιέρα για να βρει έτοιμο καφέ, στέλνοντάς του ένα σέξι μήνυμα ή ακόμη και λέγοντάς του «σ’ αγαπώ» μια στιγμή που δεν θα το περιμένει.
Εφάρμοσε τον κανόνα των 10 λεπτών
Η επικοινωνία είναι βασική σε κάθε σχέση και για να κρατήσεις έναν δυνατό γάμο δεν αρκεί να συζητάτε ποιος θα κατεβάσει τα σκουπίδια ή θα πληρώσει τους λογαριασμούς, επισημαίνει η ειδικός. 
«Πραγματική επικοινωνία είναι όταν μοιράζεσαι με τον σύντροφό σου προσωπικά όνειρα, στόχους, όλα εκείνα που σε αγχώνουν και όλα όσα σε εμπνέουν. Αυτή, οδηγεί σε ευτυχισμένους, υγιείς γάμους».
Η στρατηγική της: «Εφαρμόστε τον κανόνα των 10 λεπτών: Κάθε μέρα, μίλα με τον σύντροφό σου για τουλάχιστον 10 λεπτά για κάτι εκτός από τα παρακάτω τέσσερα θέματα: δουλειά, οικογένεια και παιδιά, δουλειές του σπιτιού ή τη σχέση σας».
epirusblog.gr
5 of 5
4 συμβουλές για έναν ευτυχισμένο γάμο
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 654282912079423423
Σχόλια
item