44 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το Σάββατο -Υψηλός κίνδυνος την Κυριακή σε Εύβοια και Αττική

44 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το Σάββατο -Υψηλός κίνδυνος την Κυριακή σε Εύβοια και Αττική

Σαράντα τέσσερις δασικές και αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το Σάββατο από τις 06.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Κέντρο της Πυροσβεστικής.

Λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, έχει τεθεί σε εφαρμογή το ειδικό σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με απαγόρευση κυκλοφορίας και παραμονής σε δάση και άλλα μέτρα. 

Οι περισσότερες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή είναι οι πυρκαγιές στην Ηλεία και συγκεκριμένα, στην Αρχαία Ολυμπία, ανάμεσα στα χωριά Λούβρο και Βασιλάκι, στον Δομοκό Φθιώτιδας και συγκεκριμένα στην περιοχή Βάρδαλη, καθώς και στα Φάρσαλα στην περιοχή Κοκκίνω.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι πυρκαγιές στην Αρχαία Ολυμπία και στο Δομοκό παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα και εκφράζεται αισιοδοξία ότι σύντομα θα τεθούν υπό έλεγχο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε νωρίτερα και η τελευταία πυρκαγιά στην Αττική, στο Γερμανικό Νεκροταφείο Διονύσου.

Για την αντιμετώπιση των 44 πυρκαγιών συνολικά επιχείρησαν 382 πυροσβέστες, 156 οχήματα, οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 10 υδροφόρες ΟΤΑ, δύο μηχανήματα έργου των περιφερειών και περιοδικά 5 αεροσκάφη «Καναντέρ» και 4 PZL, καθώς και 5 ελικόπτερα.

Την Κυριακή πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για την Κυριακή προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για τις περιοχές της Εύβοιας και της Αττικής. 

Λόγω της πολύ υψηλής επικινδυνότητας τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις, λόγω του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, συνεχίζονται. 

Επίσης, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, για την Κυριακή, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (κατηγορία κινδύνου 3) σε περιοχές των Περιφερειών: Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, σε άμεση συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι περιφέρειες και οι Δήμοι της χώρας ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Από την ΓΓΠΠ απευθύνεται έκκληση στους πολίτες:
1.Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

2.Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

3.Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Τέλος, παρακαλούνται όλοι οι πολίτες, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

epirusblog.gr
5 of 5
44 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το Σάββατο -Υψηλός κίνδυνος την Κυριακή σε Εύβοια και Αττική
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8600957620706038115
item