Μόνιμη και αφορολόγητη η «13η σύνταξη» -Θα δίνεται κάθε Δεκέμβριο

Μόνιμη και αφορολόγητη η «13η σύνταξη» -Θα δίνεται κάθε Δεκέμβριο

Σε μόνιμη βάση είναι διατεθειμένη η κυβέρνηση να δίνει τη «13η σύνταξη» στους συνταξιούχους, και μάλιστα η εξαγγελία αναμένεται να γίνει στην προσεχή ΔΕΘ.

Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής, η κυβέρνηση θέλει η 13η σύνταξη να καταβάλλεται σταθερά στους συνταξιούχους κάθε Δεκέμβριο και να έχει μόνιμο χαρακτήρα, όχι με τη μορφή επιδόματος.

Μάλιστα αναφέρει ότι θα είναι αφορολόγητη και αυξημένη για τους οικονομικά ασθενέστερους, με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Σύμφωνα με την εφημερίδα, μάλιστα, προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2020 στο ποσό των 800 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο «διάδοχος» της υποτιθέμενης 13ης σύνταξης καλείται να αντιμετωπίσει στρεβλώσεις και αδικίες που προκάλεσε η προεκλογική παροχή του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σύμφωνα με της πληροφορίες της εφημερίδας, στην κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να θέσουν τέλος στο μέτρο-παρωδία που ζημίωσε συνταξιούχους και δόθηκε προεκλογικά.

Για παράδειγμα, συνταξιούχος των 500 ευρώ ευρώ έλαβε το μεγαλύτερο ποσό, ασχέτως αν είχε κι άλλα εισοδήματα ή μεγάλη περιουσία και καταθέσεις. Αγνοήθηκε δηλαδή το συνολικό εισόδημα ή αν είχε δικά του ακίνητα ή εάν εισπράττει ενοίκια βγάζοντας πολλαπλάσια από τη σύνταξη του. 

Αντιθέτως, ένας συνταξιούχος των 1.000 ευρώ έλαβε μόλις 265 ευρώ καθαρά παρότι δεν είχε άλλη πηγή εισοδήματος ενώ μπορεί να πληρώνει και 300-400 ευρώ ενοίκιο.

epirusblog.gr
5 of 5
Μόνιμη και αφορολόγητη η «13η σύνταξη» -Θα δίνεται κάθε Δεκέμβριο
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2512498943034306451
item