Γιάννενα: Προσωρινός μειοδότης για τον βιολογικό με ανακοίνωση στο facebook

Γιάννενα: Προσωρινός μειοδότης για τον βιολογικό με ανακοίνωση στο facebook

Στην κατακύρωση του αποτελέσματος ανάδειξης του προσωρινού μειοδότη για το έργο της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού, προχώρησε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ, το οποίο συνεδρίασε με την παλιά του σύνθεση, όπως είχε προαναγγείλει ο δήμαρχος Ιωαννίνων και πρόεδρος της επιχείρησης Θωμάς Μπέγκας.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω ανάρτησης του δημάρχου στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και όχι μέσω δελτίου τύπου, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.
Ως προσωρινός μειοδότης αναδείχτηκε η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ – ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ, η οποία, σύμφωνα με την απόφαση, καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό, είναι σύμφωνη με τους όρους της διακήρυξης και τις τεχνικές προδιαγραφές και προσέφερε τη χαμηλότερη τιμή (16,5 εκ. ευρώ).

Ο κ. Μπέγκας κάνει λόγο για ένα έργο μεγίστης σημασίας για την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ίσως την πιο σημαντική κατά την περίοδο της διοίκησης της απερχόμενης δημοτικής αρχής. 

«Το έργο πέρασε από χίλια κύματα, διέτρεξε τον κίνδυνο να απολέσει τη χρηματοδότηση του, γιατί δεν είχε προλάβει να συμβασιοποιηθεί την προηγούμενη περίοδο του ΕΣΠΑ, δώσαμε μεγάλες μάχες για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης του στη νέα περίοδο ΕΣΠΑ, πλέον όμως έχουμε διασφαλίσει την κατασκευή του. 

Απομένουν μερικά διαδικαστικά βήματα για την υπογραφή της σύμβασης εκτέλεσης του», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια της ανάρτησής του επαναλαμβάνει τις καταγγελίες για επιχειρηματικά συμφέροντα, που λειτουργούσαν παρακωλυτικά στην εξέλιξη των διαδικασιών, αλλά στρέφεται και κατά όσων θεωρεί πως έβαζαν εμπόδια για πολιτικούς λόγους. 

«Σ’ αυτόν τον αγώνα, πέραν των τεχνικών και διαδικαστικών δυσκολιών, είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολιτικές μικρότητες και επιχειρηματικές εμπαθείς παρακωλύσεις.

Το μέγεθος της υπάρχουσας εγκατάστασης του βιολογικού καθαρισμού έχει φτάσει στα όρια του, δε θα μπορεί να εξυπηρετήσει τα νέα δίκτυο αποχέτευσης, που κατασκευάζονται επί των ημερών μας. Τέτοια ζητήματα δε λύνονται με ευχολόγια.

Δε θα πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα συμφέρον να καθυστερήσει άλλο την εκκίνηση ενός τέτοιου έργου. Εύχομαι όλα να πάνε καλά από δω και στο εξής», υπογραμμίζει.

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί το τελευταίο μέρος της δήλωσης του, καθώς «ρίχνει λάδι στη φωτιά» στην αντιπαράθεση με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, μία μόλις ημέρα μετά τη συνάντηση των δύο παρατάξεων, στη διάρκεια της οποίας φάνηκε ότι υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας. 

«Εμείς θα συνεχίζουμε μέχρι το τέλος της θητείας μας να δίνουμε τη μάχη της δημιουργίας με πολιτική αρχοντιά. Είμαστε στην ίδια όχθη με τους αισιόδοξους και δημιουργικούς πολίτες, στην απέναντι με τους κακεντρεχείς και τοξικούς», καταλήγει.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Προσωρινός μειοδότης για τον βιολογικό με ανακοίνωση στο facebook
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8838005030566022726
item