Exit poll: Τι δείχνει το πρώτο κύμα – Ποια είναι η διαφορά

Exit poll: Τι δείχνει το πρώτο κύμα – Ποια είναι η διαφορά
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα, Κυριακή 7 Ιουλίου, οι Έλληνες πολίτες προκειμένου να εκλέξουν εκείνους που θα τους εκπροσωπήσουν στη Βουλή. 

Τα εκλογικά τμήματα όλης της χώρας άνοιξαν για τους ψηφοφόρους στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 7 το βράδυ.
Ήδη έχουν διαρρεύσει τα ποσοστά των κομμάτων από το πρώτο κύμα των EXIT POLLS, με τους πολίτες που έσπευσαν να ψηφίσουν τις πρωϊνές ώρες.
Φυσικά είναι νωρίς για συμπεράσματα, αλλά ήδη υπάρχει μια εικόνα.
Όπως όλα δείχνουν η διαφορά των δυο κομμάτων από τις πρωϊνές προσελεύσεις είναι ιδιαιτέρως μεγάλη και φθάνει έως τις δέκα μονάδες!

Βέβαια πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι συνήθως σε εθνικές εκλογές τις πρώτες πρωϊνές ώρες υπάρχει μαζική προσέλευση κομματικών στελεχών προκειμένου να δωθεί η εικόνα «παράστασης νίκης». Με το πέρασμα των ωρών τα ποσοστά αυτά θα μεταβληθούν…
Μέχρι στιγμής πάντως, από τα λεγόμενα μικρά – νεοσυσταθέντα κόμματα δεν φαίνεται να μπαίνει το ένα από τα δυο.
Καθαρές είναι οι θέσεις για το 3ο και το 4ο κόμμα, με ποσοστά κοντινά με αυτά που συγκέντρωσαν στις Ευρωεκλογές.
Τα μέχρι στιγμής δεδομένα που έχουν στην κατοχή τους οι εταιρίες δημοσκοπήσεων αφορούν στο πρώτο κύμα των ψηφοφόρων. Άρα κανένας δεν μπορεί να πει με απόλυτη βεβαιότητα ότι αυτό θα είναι και το τελικό αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης.
Καλύτερη εικόνα για την τάση του εκλογικού σώματος αναμένεται να υπάρξει μετά την επεξεργασία των δεδομένων από το δεύτερο κύμα στοιχείων του exit poll. 
Το αποτέλεσμα της επεξεργασίας αυτών των στοιχείων δείχνει παραδοσιακά με μεγαλύτερη ακρίβεια τον τελικό νικητή και τη διαφορά ανάμεσα στα κόμματα.
Άλλωστε, και στο παρελθόν, έχει παρατηρηθεί ότι οι τελευταίες ώρες της ψηφοφορίας μπορεί να διαμορφώσουν άλλη εικόνα από την αρχική.
Πηγή: pentapostagma.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Exit poll: Τι δείχνει το πρώτο κύμα – Ποια είναι η διαφορά
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1084398230422167168
item