Χατζηδάκης: Στο Κάιρο σήμερα και αύριο για το East Med Gas Forum Χατζηδάκης: Στο Κάιρο σήμερα και αύριο για το East Med Gas Forum | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Χατζηδάκης: Στο Κάιρο σήμερα και αύριο για το East Med Gas Forum

Χατζηδάκης: Στο Κάιρο σήμερα και αύριο για το East Med Gas Forum

Στη δεύτερη υπουργική σύνοδο του νεοσύστατου φόρουμ για το φυσικό αέριο της νοτιοανατολικής Μεσογείου, East Med Gas Forum (EMGF) που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Κάιρο θα συμμετάσχει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος αναχώρησε το πρωί για την πρωτεύουσα της Αιγύπτου.

Στη σύνοδο θα συμμετάσχουν επίσης οι υπουργοί Ενέργειας των ΗΠΑ, της Αιγύπτου, του Ισραήλ, της Κύπρου, της Ιορδανίας, της Παλαιστίνης και ο υφυπουργός Ενέργειας και Ανάπτυξης της Ιταλίας.

Αύριο Πέμπτη οι συμμετέχοντες υπουργοί θα έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, στην Αλεξάνδρεια. 

Στο περιθώριο της διάσκεψης, ο κ. Χατζηδάκης θα έχει διμερείς επαφές με τους ομολόγους του από τις ΗΠΑ, την Αίγυπτο και το Ισραήλ, για τις διεθνείς ενεργειακές σχέσεις της Ελλάδος. 

Στη διάσκεψη θα συζητηθούν ακόμη η εξέλιξη της περιφερειακής συνεργασίας, η διάρθρωση και οργάνωση του φόρουμ, οι μελέτες, που θα διεξαχθούν από διεθνείς οργανισμούς, για τη βελτιστοποίηση των μεθόδων αξιοποίησης και εξαγωγής των υπαρχόντων και δυνητικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου της νοτιανατολικής λεκάνης της Μεσογείου.
epirusblog.gr
5 of 5
Χατζηδάκης: Στο Κάιρο σήμερα και αύριο για το East Med Gas Forum
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5566021069958577060
Σχόλια
item