Αγάπη είναι η επιθυμία για την ευτυχία του άλλου!

Αγάπη είναι η επιθυμία για την ευτυχία του άλλου!
Αληθινή αγάπη σημαίνει να θέλετε την ευτυχία του άλλου ακόμα και εάν δεν είστε μαζί, ακόμα και όταν οι δρόμοι σας έχουν χωρίσει και η καρδιά σας έχει ραγίσει.
Για τους περισσότερους η έννοια της αγάπης είναι ισοδύναμη με μια σχέση όπου είστε μαζί για πάντα, όπου δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείψετε κάποιον που αγαπάτε και με τον οποίο έχετε σχέση. 
Πολλοί πιστεύουν πως όταν τελειώσει μια σχέση σημαίνει πως έχει τελειώσει και η αγάπη, έχει δηλαδή τελειώσει και το μόνο δυνατό κίνητρο.
Όμως στην πραγματικότητα η αγάπη είναι κάτι άλλο, ναι είναι ωραίο να είστε μαζί, όμως κάποιος μπορεί να αγαπάει τον άλλον και από μακριά. 
Το να αγαπάς σημαίνει να σέβεσαι και να θαυμάζεις ένα άτομο, ακόμη και εάν δεν είστε πλέον μαζί, σημαίνει ότι ελπίζεις πως ο άλλος θα πετύχει τους στόχους του, ώστε να μπορέσει να εκπληρώσει τα όνειρά του, ακόμα και εάν δεν είστε εκεί για να το δείτε.
Αγάπη σημαίνει σεβασμός του μονοπατιού που επιλέγει ο καθένας να ακολουθήσει. Όταν είστε σε θέση να απαλλαγείτε από το συναίσθημα της ζήλιας, σημαίνει πως είστε αρκετά ώριμοι για να καταλάβετε πως τίποτα δεν είναι για πάντα, πως όλα τελειώνουν, αλλά το τέλος δεν είναι απαραίτητα κακό.
Η αληθινή αγάπη είναι αυτή που νιώθετε όχι μόνο όταν ο αγαπημένος σας είναι μαζί σας, αλλά κυρίως όταν δεν είναι εκεί, όταν έχει αλλάξει σελίδα στη σχέση του.
Είναι εύκολο να αγαπάτε κάποιον που μοιράζεστε το ίδιο κρεβάτι, ένα σπίτι, ενώ είναι πολύ δύσκολο να τον αγαπήσετε σε μια περίοδο κρίσης. 
Γιατί πολλές φορές προτιμούμε να βλέπουμε τον άλλο δυστυχισμένο, όταν έχει φύγει από τη σχέση. Όμως η αληθινή αγάπη ξέρει πως το τέλος μιας σχέσης δεν σημαίνει πως και εκείνη έχει τελειώσει.
Ωριμότητα σημαίνει να δέχεστε το κλείσιμο ενός κεφαλαίου με την ίδια ωριμότητα που το ξεκινήσατε, σημαίνει να είστε ευγνώμονες για τα όμορφα χρόνια που ζήσατε μαζί. Και σημαίνει επίσης ότι αποδέχεστε το τέλος μιας σχέσης που μπορεί να είναι η αρχή κάτι καινούριου, κάτι πολύ καλύτερου.
epirusblog.gr
5 of 5
Αγάπη είναι η επιθυμία για την ευτυχία του άλλου!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8508808948898906238
item