Καθησυχαστικός ο Ευθύμιος Λέκκας: Με επιφύλαξη, ο χθεσινός ήταν ο κύριος σεισμός Καθησυχαστικός ο Ευθύμιος Λέκκας: Με επιφύλαξη, ο χθεσινός ήταν ο κύριος σεισμός | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Καθησυχαστικός ο Ευθύμιος Λέκκας: Με επιφύλαξη, ο χθεσινός ήταν ο κύριος σεισμός


Καθησυχαστικός ο Ευθύμιος Λέκκας: Με επιφύλαξη, ο χθεσινός ήταν ο κύριος σεισμός

Σαράντα εννέα μετασεισμικές δονήσεις είναι σημειωθεί μέχρι τις 06.00 από τον ίδιο εστιακό χώρο του χθεσινού σεισμού στην Μαγούλα.

Λέκκας: Ομαλή η εξέλιξη του σεισμού
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε αρκετά καθησυχαστικός λέγοντας ότι όλα δείχνουν πως η εξέλιξη, μετά το σεισμό των 5,1 Ρίχτερ είναι ομαλή. 

Τόνισε ότι «με ελάχιστη επιφύλαξη, όλα συντείνουν στο ότι ο χθεσινός ήταν ο κύριος σεισμός». Η μετασεισμική ακολουθία έχει φθίνουσα πορεία και η μεγαλύτερη μετασεισμική δόνηση ήταν 4,3 Ρίχτερ στις 15.13 χθες.

Όπως είπε ο κ. Λέκκας στην ίδια εκτίμηση κατέληξε και η επιτροπή εκτίμησης σεισμικής επικινδυνότητας, που συνεδρίασε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, μάλιστα χωρίς να υπάρξει καμία διαφωνία.

Ο κ. Λέκκας -που διανυκτέρευσε στον ΟΑΣΠ- υπογράμμισε ότι υπάρχει επιφυλακή και πλήρης συντονισμός και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στους Δήμους οι δηλώσεις για τις ζημιές από τον σεισμό
Στο μεταξύ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο ΟΑΣΠ καλούν τους πολίτες που έχουν πάθει ζημιές τα σπίτια τους να επικοινωνήσουν σήμερα με τους δήμους στους οποίους ανήκουν για να ζητήσουν να σταλούν συνεργεία μηχανικών για έλεγχο. 

Ήδη όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών έχουν διατεθεί περισσότεροι από 50 μηχανικοί για τη συγκρότηση των συνεργείων που θα κάνουν αυτοψίες.

epirusblog.gr
5 of 5
Καθησυχαστικός ο Ευθύμιος Λέκκας: Με επιφύλαξη, ο χθεσινός ήταν ο κύριος σεισμός
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 730589711403145517
Σχόλια
item