Δίκτυο ναρκεμπόρων διακινούσε κοκαΐνη σε Εύβοια, Αττική και Μαγνησία

Δίκτυο ναρκεμπόρων διακινούσε κοκαΐνη σε Εύβοια, Αττική και Μαγνησία

Δυο υποομάδες προμήθευαν η μια την άλλη με κοκαΐνη σε μορφή σκόνης για εισπνοή ή σε μορφή «βράχου» για κάπνισμα, η οποία κατέληγε στα μέλη οργανωμένης εγκληματικής οργάνωσης που την διακινούσε έναντι 80 ευρώ το γραμμάριο σε περιοχές της Εύβοιας, της Αττικής και της Μαγνησίας.

Τόσο το βασικό κύκλωμα, όσο και οι ομάδες των προμηθευτών, εξαρθρώθηκαν μετά από πολύμηνες έρευνες από την Ασφάλεια Χαλκίδας.

Για την σύλληψη των μελών τους οργανώθηκε το Σάββατο ευρείας κλίμακας επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. και υπηρεσιών Ασφάλειας της Βοιωτίας, της Μαγνησίας και της Αττικής με τρεις σκύλους ανιχνευτές. 


Συνολικά, συνελήφθησαν 11 Έλληνες, οκτώ άνδρες ηλικίας 57, 52, 23, 49, 32, 37, 30 και 53 και τρεις γυναίκες 29, 38 και 50 χρόνων. 

Από αυτούς, o 52χρονος, ο 23χρονος και ο 49χρονος είχαν συγκροτήσει τουλάχιστον από τον Απρίλιο την εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον πρώτο για την διακίνηση σε χρήστες της Χαλκίδας, των Ψαχνών Ευβοίας και περιοχών της βόρειας Εύβοιας της κοκαΐνης που προμηθεύονταν κυρίως από τον 57χρονο, ενώ εφεδρικός προμηθευτής τους ήταν ο 30χρονος.

Στην πρώτη από τις δύο συμμορίες, που δρούσε από τον Απρίλιο, συμμετείχαν ο 32χρονος και η 29χρονη και την δεύτερη που δραστηριοποιούνταν από τον Ιούνιο αποτελούσαν ο 37χρονος και η 38χρονη. 


Οι δυο ομάδες λειτουργούσαν ως συγκοινωνούντα δοχεία, καθώς η πρώτη προμήθευε την εγκληματική οργάνωση με ναρκωτικά που της προμήθευε η δεύτερη, ενώ έκανε και μεμονωμένη διακίνηση. 

Ακόμη, συνελήφθησαν δυο συγγενείς του 32χρονου, ένας 53χρονος και μια 50χρονη, στο σπίτι των οποίων είχαν κρύψει μεγάλο χρηματικό ποσό από την διακίνηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν εκτεταμένες έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων, 737,6 γραμμάρια κοκαΐνης, 548,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 122 χάπια βουπρενορφίνης, ζυγαριές ακριβείας, τρίφτες κάνναβης, κινητά, ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης, τέσσερα πιστόλια εκ των οποίων ένα αεροβόλο και ένα replica, ένα κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, κροτίδες και τρία οχήματα. 

Επιπλέον, κατασχέθηκαν μετρητά ύψους 123.760 ευρώ, ένα βιβλιάριο καταθέσεων και χειρόγραφες σημειώσεις που εξετάζονται καθώς περιείχαν ονόματα αγοραστών και ποσότητες ναρκωτικών με το αντίτιμο που κατέβαλαν. 


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους εισαγγελείς με κατηγορίες κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, προμήθεια, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή, παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και άλλα αδικήματα.
epirusblog.gr
5 of 5
Δίκτυο ναρκεμπόρων διακινούσε κοκαΐνη σε Εύβοια, Αττική και Μαγνησία
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7203819323389957725
item