Γιάννενα: Μέτρα τώρα για το δημογραφικό ζητούν οι Πολύτεκνοι Ιωαννίνων

Γιάννενα: Μέτρα τώρα για το δημογραφικό ζητούν οι Πολύτεκνοι Ιωαννίνων

Το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, θέτει επί τάπητος ο Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Ιωαννίνων με επιστολή του (την υπογράφουν ο Πρόεδρος Κ. Μπαλωμένος και ο Γεν. Γραμματέας Γ. Τουλίνας) στο νέο Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καταθέτοντας ταυτόχρονα δυο συγκεκριμένες προτάσεις.

Αφού συγχαίρει τη νέα Κυβέρνηση για την εκλογή της και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μπροστά στην πρωτοφανή δημογραφική κατάρρευση που γνωρίζει η πατρίδα μας, μπροστά στην αθέατη γενοκτονία που συντελείται σας προτείνουμε: ή να ιδρύσετε υφυπουργείο Δημογραφικού και Οικογένειας, στο οποίο ο υφυπουργός να είναι εξωκοινοβουλευτικός για πέντε χρόνια και ψηφισμένος από τα 2/3 της Βουλής ή στη Βουλή να δημιουργήσετε Γραφείο Δημογραφικής Πολιτικής κατά τα πρότυπα του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, η εμπειρία από τη λειτουργία του οποίου είναι σημαντική.


»Περισσότερο αποτελεσματική βλέπουμε την πρώτη πρόταση.
»Τα παραπάνω (ή υφυπουργείο ή γραφείο δημογραφικής πολιτικής στη Βουλή), σε συνεργασία με το πολυτεκνικό κίνημα θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα σε μια δημογραφική πολιτική, συνεχή- ολοκληρωμένη και αποτελεσματική.


»Η υλοποίηση μιας από τις δυο προτάσεις πρέπει να γίνει τώρα: Γιατί το αύριο θα είναι πολύ αργά. Η εκδίκηση των προβλημάτων του πληθυσμού είναι μπροστά μας. Όλοι μαζί πρέπει και μπορούμε να την αποφύγουμε».
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Μέτρα τώρα για το δημογραφικό ζητούν οι Πολύτεκνοι Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3814487225444960348
item