Γιάννενα: Ένα παλιό δημοτικό σχολείο στο Κουτσελιό γίνεται εκθεσιακός χώρος

Γιάννενα: Ένα παλιό δημοτικό σχολείο στο Κουτσελιό γίνεται εκθεσιακός χώρος
Σε εκθεσιακό χώρο συλλογής φυτών και φυσικής ιστορίας καθώς και ποικίλων άλλων δραστηριοτήτων θα μετατραπεί το παλιό δημοτικό σχολείο του Κουτσελιού, καθώς η πρόταση που είχε καταθέσει Δημοτική Αρχή στο υπομέτρο «Στήριξη Υλοποίησης Δράσεων των Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD/LEADER)» του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 εγκρίθηκε, συγκεντρώνοντας μάλιστα την υψηλότερη βαθμολογία.
Έτσι ένα διατηρητέο κτίριο το οποίο είναι χαρακτηρισμένο ως μνημείο από του υπουργείο Πολιτισμού «διότι αποτελεί χαρακτηριστικό και ενδιαφέρον δείγμα κτιρίου ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής» και το οποίο
παραμένει σε αχρησία αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα, τα οποία χρήζουν άμεσης παρέμβαση, θα συντηρηθεί και θα αποκατασταθεί με στόχο να αναδειχτεί η ιστορική και αρχιτεκτονική αξία του, παράλληλα με την αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου καθώς και τη λειτουργική αξιοποίηση του.
Θυμίζουμε ότι η πρόταση του Δήμου με προϋπολογισμό 370.000 ευρώ περιελάμβανε την αξιοποίηση του κτιρίου με διαφόρους τρόπους, πολιτιστικού  χαρακτήρα, όπως η χρησιμοποίηση των δυο ισόγειων αιθουσών για την έκθεση συλλογής φυτών φυσικής ιστορίας και αυτή του πρώτου ορόφου σαν αίθουσα πολυλειτουργικών ψυχαγωγικών υποδομών.
Αξίζει να σημειωθεί πως δεν προβλέπεται η επιβολή τελών στους τυχόν χρήστες/επισκέπτες του έργου, η οποία θα είναι δωρεάν για τους πολίτες.
«Η έγκριση της συγκεκριμένης πρότασης της Δημοτικής μας Αρχής αποδεικνύει για μία ακόμα φορά τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίσαμε σε όλη μας τη θητεία κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που είχαμε στα χέρια για το καλό του τόπου. 
Οι άριστα τεκμηριωμένες προτάσεις μας φέρνουν αποτελέσματα για τους κατοίκους όλου του Δήμου Ιωαννιτών. 
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί ένα ιστορικό κτίριο το οποίο έχει συνδεθεί άμεσα με τις μνήμες των κατοίκων της περιοχής και ως εκ τούτου έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία πρόκειται να αποκτήσει ξανά ζωή, χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής μας Αρχής και των υπηρεσιών του Δήμου στις οποίες αξίζουν συγχαρητήρια για την άψογη συγκρότηση του φακέλου της πρότασης που κατατέθηκε προς χρηματοδότηση. 
Συνεχίζουμε προσηλωμένοι στο στόχο της δημιουργίας μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας μας», δήλωσε με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ένα παλιό δημοτικό σχολείο στο Κουτσελιό γίνεται εκθεσιακός χώρος
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2334355017994544850
item