ΗΠΑ: Ο Τραμπ «τελειώνει» και τον επικεφαλής της διεύθυνσης πληροφοριών

ΗΠΑ: Ο Τραμπ «τελειώνει» και τον επικεφαλής της διεύθυνσης πληροφοριών

Ενα ακόμη στέλεχος, τελειώνει την θητεία του υπό την Προεδρεία του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έκανε και τις σχετικές... ανακοινώσεις μέσω twitter.

O Αμερικανός Πρόεδρος έκανε γνωστό ότι ο Νταν Κόουτς, επικεφαλής της διεύθυνσης των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, θα αποχωρήσει από το αξίωμα τη 15η Αυγούστου. 

Ο Κόουτς επανειλημμένα έχει διαφωνήσει σε πολλά ζητήματα με τον Τραμπ, τόσο όσο αφορά τα θέματα με τη Ρωσία, όσο και για το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ μάλιστα, αφού ανακοίνωσε ότι τον «τελειώνει» από τη θέση του, ετοιμάζεται να ονομάσει τον Τζον Ράτκλιφ, Ρεπουμπλικάνο πολιτικό από το Τέξας εκλεγμένο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, διάδοχο του στο αξίωμα του DNI.

Ο Ράτκλιφ είναι πρώην εισαγγελέας, βουλευτής από το 2015 και μέλος των επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων που είναι αρμόδιες για τις υπηρεσίες πληροφοριών και για το δικαστικό σύστημα. 

Υπερασπίστηκε σθεναρά τον Ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του πρώην ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, στο σώμα για τη διετή έρευνά του όσον αφορά τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν το 2016 στις ΗΠΑ και τις φερόμενες προσπάθειες του ενοίκου του Λευκού Οίκου να παρακωλύσει τη δικαιοσύνη. 

Στο βιογραφικό του Ράτκλιφ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο ότι όταν ήταν εισαγγελέας, «είχε συλλάβει 300 λαθρομετανάστες μέσα σε μία ημέρα». Σύμφωνα με τον Τραμπ, «ο Τζον θα ηγηθεί και εμπνεύσει το μεγαλείο της χώρας που αγαπά».

Η θέση του διευθυντή των υπηρεσιών πληροφοριών δημιουργήθηκε μετά τις τρομοκρατικές ενέργειες της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσινγκτον. Το πρόσωπο που την αναλαμβάνει επιβλέπει και συντονίζει τις 17 πολιτικές και στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της CIA.

epirusblog.gr
5 of 5
ΗΠΑ: Ο Τραμπ «τελειώνει» και τον επικεφαλής της διεύθυνσης πληροφοριών
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 158132403026594140
item