Ήπειρος: Στους κορυφαίους αγαπημένους προορισμούς με τις καλύτερες υπηρεσίες Ήπειρος: Στους κορυφαίους αγαπημένους προορισμούς με τις καλύτερες υπηρεσίες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Στους κορυφαίους αγαπημένους προορισμούς με τις καλύτερες υπηρεσίες

Ήπειρος: Στους κορυφαίους αγαπημένους προορισμούς με τις καλύτερες υπηρεσίες
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον Μάιο, η περιοχή μας βρίσκεται στην πρώτη θέση, στη χώρα, στα κριτήρια επιλογής τοποθεσίας για τις διακοπές και στο κριτήριο της εξυπηρέτησης. 
Και με τη… βούλα πιστοποιείται πλέον το γεγονός πως η Ήπειρος, πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στον τουρισμό, με κυριότερα «όπλα» της, πέρα από τη μοναδική φυσική ομορφιά του τόπου και τις άριστες υπηρεσίες που παρέχονται στους επισκέπτες, από τους επαγγελματίες του τουρισμού.
Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε για την Ήπειρο το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον Μάιο του 2019, επιβεβαιώνεται με εξαιρετικά θετικό τρόπο η ικανοποίηση των επισκεπτών από τις παροχές των καταλυμάτων, το επίπεδο υπηρεσιών, τη σχέση των παροχών με τις τιμές και γενικότερα τη φιλοξενία.
Και για τον μήνα αυτό, όπως και για ολόκληρο το 2018, η περιοχή των Ιωαννίνων καταλαμβάνει μία από τις πρώτες πέντε θέσεις στους αγαπημένους προορισμούς των επισκεπτών, ωστόσο εκείνο που είναι προφανώς σημαντικότερο, είναι η ικανοποίηση από τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τη φιλοξενία.
Η Ήπειρος βρίσκεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 96,1% στα κριτήρια επιλογής τοποθεσίας για τις διακοπές, βρίσκεται επίσης στην πρώτη θέση με 96,6% στο κριτήριο της εξυπηρέτησης και είναι στη δεύτερη θέση στη σχέση ποιότητας – τιμής, με ποσοστό 91,6%.
Η δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στον τομέα του τουρισμού, στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή και στη βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των επαγγελματιών και των επισκεπτών, είναι δεδομένο, ότι έχει αποδώσει καρπούς, όμως ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς, όπως σημείωσε χθες σε δηλώσεις της η πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου, Ελ. Παγκρατίου.
«Υπάρχουν αναμφίβολα πολλά θετικά στοιχεία και σε αυτή τη μελέτη και σε άλλες προηγούμενες που μας γεμίζουν με ικανοποίηση, ταυτόχρονα όμως και με μεγαλύτερες υποχρεώσεις.
Οι παροχές παίζουν ρόλο, όμως ο σημαντικότερος παράγοντας είναι ο τρόπος υποδοχής, η αντίληψη που έχουμε στην Ήπειρο για τη φιλοξενία. Ο επισκέπτης ζητά ανθρωπιά από τον επαγγελματία, ζητά μία προσωπική, ατομική προσέγγιση κάθε φορά, σαν να είναι ο μοναδικός επισκέπτης. 
Αν καταφέρουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο θα έχουμε κάνει πολλά βήματα για να πετύχουμε περισσότερα. Ο επαγγελματισμός υπάρχει σε καλό βαθμό και σταδιακά γίνεται μεγαλύτερος και καλύτερος. Μαθαίνουμε όμως καθημερινά και κυρίως μαθαίνουμε από τους πελάτες μας. 
Κανείς δε γεννήθηκε γνωρίζοντας τι σημαίνει πράσινος ή εναλλακτικός τουρισμός. Όλοι μαθαίνουμε τώρα και αυτή είναι μία σχέση αλληλεπίδρασης με τους επισκέπτες αλλά και το φυσικό περιβάλλον.
Για να προτείνεις μία εναλλακτική διαδρομή, μία πεζοπορική ή ορειβατική διαδρομή, θα πρέπει πρώτα να τη γνωρίζεις ο ίδιος, να ξέρεις που θα πας, με ποιον τρόπο και σε πόση ώρα θα φτάσεις και πόση ώρα θα χρειαστείς», ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Παγκρατίου.

epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Στους κορυφαίους αγαπημένους προορισμούς με τις καλύτερες υπηρεσίες
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7112590998882315648
Σχόλια
item