Γιάννενα: ΔΕΥΑΙ - Ένα ακόμη βήμα για την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού

Γιάννενα: ΔΕΥΑΙ - Ένα ακόμη βήμα για την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού
Μια ακόμη εξέλιξη είχαμε χθες, αναφορικά με το έργο της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού, καθώς συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ, αναδεικνύοντας τον προσωρινό μειοδότη του έργου.
Όπως έγινε γνωστό, το Δ.Σ. συνεδρίασε με την την παλιά του σύνθεση, μετά και την ακύρωση της σχετικής απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, κάτι το οποίο το είχε προαναγγείλει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και πρόεδρος της Επιχείρησης, Θωμάς Μπέγκας.
Στη συνεδρίαση λήφθηκαν, ξανά, αποφάσεις για μια σειρά θεμάτων μεταξύ των οποίων κι αυτό για την ανάδειξη του προσωρινού μειοδότη για το έργο της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού. 
Ως προσωρινός μειοδότης αναδείχτηκε η Κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ – Ηλεκτωρ ΑΕ – (Κοινοπραξία J&B ΑΒΑΞ – ΕΡΓΟΝΕΤ ΑΕ), η οποία καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό, είναι σύμφωνη με τους όρους της διακήρυξης και τις τεχνικές προδιαγραφές και προσέφερε τη χαμηλότερη τιμή, ήτοι 16,5 εκ. ευρώ.
Μετά την εξέλιξη αυτή ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας σε ανάρτηση του, σε προσωπικό του λογαριασμό, στα social media, σημείωσε αρχικά πως το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ, έλαβε μια πολύ σημαντική, ίσως την πιο σημαντική, απόφαση κατά την περίοδο της διοίκησης της νυν δημοτικής αρχής.
Στη συνέχεια ο κ. Μπέγκας, αναφέρει και τα εξής: «Κατακυρώσαμε το αποτέλεσμα ανάδειξης του προσωρινού μειοδότη για το έργο της επέκτασης του βιολογικού μας καθαρισμού. 
Ένα έργο μεγίστης σημασίας για την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. 
Το έργο πέρασε από χίλια κύματα, διέτρεξε τον κίνδυνο να απολέσει τη χρηματοδότηση του, γιατί δεν είχε προλάβει να συμβασιοποιηθεί την προηγούμενη περίοδο του ΕΣΠΑ, δώσαμε μεγάλες μάχες για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης του στη νέα περίοδο ΕΣΠΑ, πλέον όμως έχουμε διασφαλίσει την κατασκευή του. 
Απομένουν μερικά διαδικαστικά βήματα για την υπογραφή της σύμβασης εκτέλεσης του. Σ αυτόν τον αγώνα πέραν των τεχνικών και διαδικαστικών δυσκολιών είχαμε να αντιμετωπίσουμε, πολιτικές μικρότητες και επιχειρηματικές εμπαθείς παρακωλύσεις. 
Το μέγεθος της υπάρχουσας εγκατάστασης του βιολογικού καθαρισμού έχει φτάσει στα όρια του και δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει τα νέα δίκτυα αποχέτευσης που κατασκευάζονται επί των ημερών μας.
Τέτοια ζητήματα δεν λύνονται με ευχολόγια. Λύνονται με δράση και έργα. Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα συμφέρον να καθυστερήσει άλλο την εκκίνηση ενός τέτοιου έργου.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά από δω και στο εξής. Εμείς θα συνεχίζουμε μέχρι το τέλος της θητείας μας να δίνουμε τη μάχη της δημιουργίας, με πολιτική αρχοντιά. Είμαστε στην ίδια όχθη με τους αισιόδοξους και δημιουργικούς πολίτες, στην απέναντι με τους κακεντρεχείς και τοξικούς».

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΔΕΥΑΙ - Ένα ακόμη βήμα για την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7528805006739857702
item